Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2020 10:50
Čas čtení 1:11
Matej Krajčovič

Šéf Ryanairu: Letiště by měla více kontrolovat muslimy, mohou to být bomboví atentátníci

NEWS
Uložit Uložené

Michael O'Leary prezentoval další ze svých kontroverzních výroků.

Aktualizace (24.2. 11:33): K obsahu článku nám Ryanair zpětně poslal oficiální stanovisko, které uvádíme v přesném znění: „Nadpis článku je jednoduše nepřesný. Žádná výzva k další kontrole žádných skupin ani osob neproběhla. Michael O'Leary pouze požadoval účinnější letištní kontroly, které by si poradily s většinou dnes nutných zbytečných front během letištní kontroly pro všechny pasažéry. Upřímně se omlouvá za každou urážku způsobenou jakékoli skupině nepřesným nadpisem.“


Výroky šéfa nízkonákladové letecké společnosti Ryanair Michaela O'Learyho opět poutají pozornost.

V rozhovoru pro britský deník The Times řekl, že letiště by měla důsledněji kontrolovat muslimské muže. Právě oni totiž podle něj znamenají riziko a většina současných bezpečnostních opatření je naopak zbytečná.

Šéf Ryanairu: Letiská by mali viac kontrolovať moslimských mužov. Môžu to byť bomboví atentátnici
Zdroj: TASR / AP

„Kdo jsou bomboví atentátníci? Budou to svobodní muži cestující samotě. Nemůžete to říct nahlas, protože je to rasismus, ale obecně to budou muži muslimského vyznání. Před třiceti lety to byli Irové. Pokud je právě to, odkud přichází hrozba, poraďte si s ní,“ vybírá z rozhovoru Bloomberg.

Domů
Sdílet
Diskuse