Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2020 19:02
Čas čtení 0:56
Tímea Krauszová

Hollywoodský producent Harvey Weinstein je vinen ze sexuálních zločinů a znásilnění, rozhodl o tom soud

NEWS
Uložit Uložené

Známý producent půjde za mříže.

Soud v New Yorku v pondělí uznal Harveyho Weinsteina, světového filmového producenta, vinným ze dvou trestných činů: ze znásilnění třetího stupně, za které mu hrozí 4 roky ve vězení, a ze sexuálního útoku s trestnou sazbou 5 až 25 let za mřížemi. O finální délce trestu rozhodne soud 11. března. O jednání informuje New York Times.

Doporučeno
#MeToo rok poté: První odsouzení, falešná obvinění a ukončené kariéry #MeToo rok poté: První odsouzení, falešná obvinění a ukončené kariéry 15. října 2018 21:05

Jistá míra spravedlnosti

Weinstein se stal ústřední postavou v celosvětovém hnutí #MeToo, v němž především ženy promluvily o sexuálním násilí, které zažily. Z celkového počtu pěti obvinění uznal soud Weinsteina vinným ze dvou. V prvním případě jde o sexuální zločin prvního stupně, v roce 2006 přinutil svou asistentku k orálnímu sexu. V druhém případě jde o znásilnění nejmenované ženy, ke kterému došlo v roce 2013.

Domů
Sdílet
Diskuse