Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2020 14:08
Čas čtení 0:53
Vojtěch Vanda

Brněnská firma se obává, že jí v Číně znárodnili respirátory. Má jít až o 750 tisíc masek

ZAJÍMAVOSTI BRNO ČESKO ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Respilon, brněnský výrobce respirátorů, se bojí, že mu koronavirus SARS-CoV-2 nabourává byznys.

Brněnský výrobce respirátorů, Respilon, vyjádřil pro Hospodářské noviny obavy, že jim šíření nového koronaviru SARS-CoV-2 nabourává obchod. V Číně si totiž nechává kompletovat masky s nanovláknovou membránou. Ve skladech ve východní Asii by měla mít uskladněno na 750 tisíc takových respirátorů, o nichž ale nemá v posledních dnech vůbec žádné informace.  Informaci přineslo Aktuálně.cz.

Doporučeno
Pražské letiště kvůli koronaviru zavedlo speciální brány pro přílety z Itálie Pražské letiště kvůli koronaviru zavedlo speciální brány pro přílety z Itálie 25. února 2020 8:21

Jedná se tak až o roční zásobu masek. Spolumajitelka firmy Jana Zimová pro Hospodářské noviny připustila, že by je mohla čínská vláda jednoduše znárodnit. „V Číně byly kvůli oslavám Nového roku uzavřeny továrny, zaměstnanci měli volno, které se ale kvůli zabránění šíření koronaviru prodlužovalo. Od té doby se nemůžeme dostat do našeho skladu a nemáme přehled o tom, co se v něm děje. Podle posledních kusých informací, které se k nám dostaly, by tam ale masky snad měly být,“ uvedla Zimová.

Domů
Sdílet
Diskuse