Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2020 13:26
Čas čtení 0:32
Vojtěch Vanda

V Chorvatsku byl zjištěn první případ koronaviru

NEWS CHORVATSKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jde o mladého muže ze Záhřebu.

Úterý 25. února se stanem černým dnem pro Evropu kvůli koronaviru SARS-CoV-2. Chorvatsko, po Španělsku, Rakousku a Itálii, hlásí prvního nakaženého. Má jím být mladý muž ze Záhřebu, který ale podle chorvatského premiéra Plenkoviče je už izolován a má opravdu mírný průběh nemoci. S informací přišel web vecernji.hr.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

Muž byl v Miláně od 19. do 21. února, kde se nejspíš pravděpodobně nakazil. Ministr zdravotnictví Vili Beros uvedl, že se vláda soustředí i na lidi, se kterými muž v poslední době byl v osobním kontaktu. „Pozitivní výsledky jsme dostali dnes v 11:50,“ zmínil.

Premiér Plenkovič se zmínil, že čeká, že všichni obyvatelé Chorvatska se budou nyní chovat předpisově. „Myslím, že je dobře, že jsme zvýšili naši úroveň připravenosti včas. S ohledem na události v Itálii zajistíme, aby všechny příslušné služby byly plně připraveny a aktivně se podílely na prevenci šíření tohoto viru," dodal.

Doporučeno
V Rakousku potvrdili dva případy nákazy koronavirem! V Rakousku potvrdili dva případy nákazy koronavirem! 25. února 2020 12:57
Zpět
Sdílet
Diskuse