Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2020 12:34
Čas čtení 0:36
Vl Mi

Je pravděpodobné, že se olympiáda v Tokiu zruší. Důvodem je koronavirus

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nebylo by to přitom první opatření, které ovlivnilo sport.

To, o čem se poslední týdny šuškalo, je stále blíže realitě. Je pravděpodobné, že organizátoři zruší olympiádu v Tokiu. Je to podle všeho reálnější alternativa, než přeložení termínu či přesunutí her do jiné země. Důvodem je koronavirus, který netrápí jen Asii, ale už i Evropu.

Největší problémy má na starém kontinentu Itálie, nemoci podlehlo už 11 lidí, píše BBC. Světová zdravotnická organizace dokonce upozorňuje, že lidstvu hrozí pandemie.

Doporučeno
Pražské obchody by kvůli koronavirové epidemii mohly zavést omezení prodeje potravin. Jen určité množství jídla na osobu Pražské obchody by kvůli koronavirové epidemii mohly zavést omezení prodeje potravin. Jen určité množství jídla na osobu 26. února 2020 17:44

Dick Pound, jeden z členů Mezinárodního olympijského výboru, řekl, že pokud úřady původní termín od 24. 7 do 9. 8. zablokují, pravděpodobně ji budou muset zrušit, informuje bleacherreport s odvoláním na AP.

Je pravdepodobné, že sa zruší olympiáda v Tokiu. Dôvodom je koronavírus
Zdroj: TASR/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Nebylo by to přitom první opatření, které ovlivnilo sport. Momentálně se nehraje například čínská fotbalová liga a velkou cenu v Číně Formule 1 museli přeložit. Stejně tak koronavirus ovlivnil zápasy v Serie A, víkendová utkání se hrají bez diváků.

Doposud organizátoři zrušili olympijské hry kvůli první světové válce v roce 1916, v letech 1940 a 1944 je zastavila druhá světová válka.

Domů
Sdílet
Diskuse