Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2020 8:06
Čas čtení 0:46
Martin Mičuda

Stylový crossover od Mercedesu má ve vrcholné verzi AMG 421 koní!

Stylový crossover od Mercedesu má ve vrcholné verzi AMG 421 koní!
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/The-new-Mercedes-AMG-GLA-45-4MATIC-A-compact-performance-SUV-to-suit-any-lifestyle.xhtml?oid=45740827&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnM!&rs=3" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Několik měsíců po odhalení nového GLA poznáváme už i jeho nejvýkonnější variantu.

GLA je nejnovějším zástupcem segmentu SUV od značky Mercedes-Benz, i když v jeho případě padne vhod spíše označení crossover. Novinka ale ještě pomalu ani nepřišla do showroomů a už nám divize Mercedes-AMG krátce před ženevským autosalonem přináší vrcholnou variantu – GLA 45 (S) 4Matic+.

Ten lze snadno poznat podle pověstné masky s vertikálními lamelami tzv. Panamericana grill, nebo už tradičně agresivnějších nárazníků. V rámci příplatků ani tentokrát nebude chybět aerodynamický balíček, který umí exteriér dodatečně okořenit dalšími nástavci a rozměrným střešním křídlem. 45 verze jsou standardně osazeny čtyřmi okrouhlými koncovkami výfuku.

Doporučeno
Devatenáctiletý designér vyvíjí aplikaci, která má přilákat dárce krve. Firmy se o něj rvou, a to ještě neodmaturoval (Rozhovor) Devatenáctiletý designér vyvíjí aplikaci, která má přilákat dárce krve. Firmy se o něj rvou, a to ještě neodmaturoval (Rozhovor) 24. února 2020 14:00

Štýlový crossover od Mercedesu má vo vrcholnej verzii AMG až 421 koní!
Zdroj: media.daimler.com

V kokpitu se přítomnost AMG verze odráží na sportovním, zespodu zkoseném volantu a okrasném prošívání jednotlivých částí. Centrem palubky je dvojice 12,3" obrazovek se špičkovým infotainmentem MBUX. Volitelným přídavkem jsou skořepinové sportovní sedačky či přídavná tlačítka v oblasti středu věnce, díky kterým si řidič může rychle změnit nastavení vozidla.

Podstatou AMG verze je přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec s výkonem 285 kW / 387 koní a 480 Nm, respektive 310 kW / 421 koní a 500 Nm v případě provedení S. Standardem je pohon všech čtyř kol 4Matic+ a osmistupňová automatická převodovka. Výkonnější verze pokoří stovku z klidu jen za 4,3 sekundy, zatímco maximální rychlost je 270 km/h. Slabší varianta je o 0,1 s pomalejší a jeho maximálka je „jen“ 250 km/h.

Zpět
Sdílet
Diskuse