Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2020 19:32
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Aktualizováno: Pacient z Brna koronavirus nemá. Předtím byl na dovolené v Itálii

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Muž, který se vrátil z Itálie, byl hospitalizován v brněnské nemocnici s podezřením na nový druh koronaviru. To bylo nakonec vyvráceno.

Aktualizace (9:43): Hospitalizovaný muž ve Fakultní nemocnici Brno s pozitivní cestovatelskou anamnézou koronavirus nemá. Ve středu večer to oznámila vedoucí protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek.



V Brně byl hospitalizován muž, u kterého je podezření na nákazu novým druhem koronaviru. Během středy podstoupil vyšetření, výsledky však budou známy nejdříve ve čtvrtek, stráví proto noc ve Fakultní nemocnici Brno. S odvoláním na přednostu Kliniky infekčních chorob Petra Husu o tom informoval server iDNES.

Muž se před nedávnem vrátil z dovolené, kterou strávil v italských horách. Podle mluvčího nemocnice Pavla Žára dotyčný jeví známky nákazy, nyní se proto nachází v izolaci, aby případně neohrozil další pacienty.

Doporučeno
Pražské obchody by kvůli koronavirové epidemii mohly zavést omezení prodeje potravin. Jen určité množství jídla na osobu Pražské obchody by kvůli koronavirové epidemii mohly zavést omezení prodeje potravin. Jen určité množství jídla na osobu 26. února 2020 17:44

Kromě několika evropských zemí byl koronavirus COVID-19 potvrzen i ve dvou našich sousedních zemích – v Rakousku a Německu. V České republice bylo dosud testováno 112 lidí, u nikoho se zatím nákaza nepotvrdila. V současné době probíhají testy u dalších 12 lidí.

Pokud by se nákaza potvrdila i u nás a lidé by se v rámci vzniku potenciálních karantén chtěli předzásobovat, mohlo by hlavní město zavést omezení prodeje potravin pro jednoho člověka. Má se tak zamezit panice a hromadnému vykupování potravin.

Domů
Sdílet
Diskuse