Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. února 2020 12:54
Čas čtení 0:44
Tina Hamarova

„Říkejte mi Harry,“ řekl princ na konferenci, kam přicestoval vlakem, aby upozornil na dopad cestovního ruchu na klima

„Říkejte mi Harry,“ řekl princ na konferenci, kam přicestoval vlakem, aby upozornil na dopad cestovního ruchu na klima
Zdroj: TASR/Andrew Milligan/Pool Photo via AP
OSOBNOSTI
Uložit Uložené

Princ Harry přijel do Skotska vlakem.

Princ Harry se ve středu zúčastnil konference k turistickému ruchu Travalyst v Edinburghu. Do hlavního města Skotska přijel vlakem a chtěl takto upozornit na jasné dopady cestovního ruchu na životní prostředí. Letecká doprava je totiž jedním z hlavních producentů skleníkových plynů, které oteplují naši planetu.

Moderátorka konference Ayesha Hazarika vysvětlila, že princ je před svým vystoupením požádal, aby ho oslovovali „prostě Harry“. Navazuje to na fakt, že princ Harry se spolu s manželkou Meghan vzdali královských povinností i výhod a přestěhovali se i se synem do Kanady.

Doporučeno
Princ Harry a vévodkyně Meghan se vzdávají povinností členů královské rodiny Princ Harry a vévodkyně Meghan se vzdávají povinností členů královské rodiny 9. ledna 2020 7:30

Konference v Edinburghu je jednou z posledních oficiálních povinností prince Harryho pro Buckinghamský palác. Obhajoval na ní způsoby cestování, které jsou udržitelné i do budoucna. „Věříme, že cestování je dobrá věc – je to zdroj lidského poznání, spojování kultur a nových přátelství,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse