Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. února 2020 7:26
Čas čtení 0:52
Tímea Krauszová

Byla učitelkou roku, vyhodili ji, když ukázala dětem fotku se snoubenkou. Jako odškodné za diskriminaci dostane 100 tisíc dolarů

NEWS
Uložit Uložené

Část peněz věnují neziskové organizaci, která se věnuje právům LGBTI.

Stacy Bailey vyučovala na základní škole v Texasu výtvarnou výchovu. Na úvodní hodině v roce 2017 dětem během prezentace ukazovala fotku sebe se svou snoubenkou. Obě byly převlečené za postavičky z oblíbeného animáku Hledá se Nemo.

Dočasně ji propustili, teď jí musí zaplatit odškodné

Doporučeno
Stonewallské nepokoje: Noc, kdy queer lidé vytáhli do boje za svá práva Stonewallské nepokoje: Noc, kdy queer lidé vytáhli do boje za svá práva 10. srpna 2019 18:31

Navenek nevinný čin ji nakonec stál práci. Vedení školy ji suspendovalo poté, co si jeden z rodičů stěžoval na propagování „homosexuální agendy“. Podle CNN se s okrskem dohodla na mimosoudním vyrovnání, dostane sto tisíc dolarů a zaměstnanci školy projdou povinným tréninkem o problematice LGBTI. Navíc jí vymažou i záznam o propuštění. Mezitím již začala učit v jiné škole.

Domů
Sdílet
Diskuse