Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
1. března 2020 17:10
Čas čtení 2:05
Viktor Kniš

Moja Reč je zpátky. Slovenská kapela po tříleté pauze vydává klip a pracuje na albu

HUDBA
Uložit Uložené

I když oba tvrdili, že si už k sobě nikdy nenajdou cestu, opak je pravdou. Proč změnili názor?

„Moje Řeč už nebude fungovat nikdy, alespoň ne za mé účasti,“ řekl Delik v našem rozhovoru v roce 2017. Stejný názor sdílel i Supa a i když jsme se skutečné důvody rozpadu nikdy nedozvěděli přímo, fanoušci si mohli domyslet, co se pravděpodobně stalo .


Od série hádek a zatím posledního alba Offline ublěhy už tři roky. Dobrí chlapci z Handlovej si prošli bouřlivým obdobím vzájemných neshod, ale řekli si, že je načase prolomit ledy, zahodit staré neshody, opět tvořit muziku a hlavně – být zase kamarády. Společné přátelství nyní zpečetili novou skladbou a unikátním koncertem.

Setkání inicioval Delik

Exkluzivně pro Refresher kluci odpověděli na otázku, jak došlo ke změně názoru a co bylo spouštěčem této myšlenky: „Když se mi narodila dcera, tak to byl úžasný pocit, malý zázrak. Tento moment způsobil, že jsem přehodnotil svůj pohled na svůj život a věci, které se v něm udály, a také na muziku. Jelikož jsme byli s klukama odjakživa parťáci a kamarádi, tak jsem jim zavolal a řekl, zda se nesetkáme,“ řekl Delik, který podobně jako Supa tvořil v uplynulých letech výhradně sólově.

Delik tvrdí, že klukům odloučení pomohlo a po prvním setkání měl pocit, jako by k sobě patřili: „Prvním důvodem setkání bylo zapít příchod mé dcery na svět, ale i to, abychom zapomněli na to, co bylo. Setkali jsme se a hned padaly vtipy, a ta chemie byla okamžitě zpět. Hodně jsme řešili muziku a měl jsem pocit, jako kdyby se nic mezi námi neudálo,“ dodal Delik.

Moja Reč je späť. Kapela z Handlovej po trojročnej pauze vydáva klip a pracuje na albume

Jako jedna parta

I Jožiš Engerer potvrdil slova Delika: „Michal mi napsal velmi pěknou zprávu. Setkali jsme se a zapili narození jeho dcery. Bez jakýchkoliv problémů jsme začali opět mluvit o hudbě a spolupráci. Mám z toho velmi dobrý pocit jako kdyby se vůbec nic špatného mezi námi nestalo,“ řekl nám Jožiš.

Pochvaluje si i to, jak momentálně probíhá nahrávání, protože kluci dnes vydávají i novinku. „Atmosféra i při nahrávání nových věci je skvělá. Fungujeme spolu znovu jako jedna parta, aniž bychom si museli něco z minulosti vyčíst. Myslím, že každý z nás ví, kde udělal chybu. Naši přestávku hodnotím pozitivně a z mého pohledu nám jen pomohla. Věřím, že nám to vydrží a budeme spolu velmi dlouho spolupracovat,“ zhodnotil pozitivně producent kapely.

Doporučeno
Yzomandias se v novém klipu chlubí balíkem pětitisícovek, černým Benzem a diamanty v uších Yzomandias se v novém klipu chlubí balíkem pětitisícovek, černým Benzem a diamanty v uších 27. února 2020 10:18

Nejdůležitější  je kamarádství

Supa byl sice méně aktivní než Delik, i díky návratu ke kapele tak možná přijde i větší zápal pro tvorbu. Na jedné straně sice platí, že trojice už nemusí nikomu nic dokazovat, když však tvoří z vlastního přesvědčení a nadšení, výsledek může skutečně stát za to.


„Dali jsme se dohromady tím stylem, že se Michal ozval Jožisovi a mně. Byl jsem z toho velmi
rád, protože když se lidé znají tak dlouho, tak je smutné, když se to pokazí a přestane
fungovat to kamarádství. Pro nás všechny myslím bylo nejdůležitější, aby se obnovilo
to kamarádství. Nemuseli bychom spolu dělat jako kapela, ale to bychom nebyli my a šli
jsme rovnou do studia,“ řekl Supa.

Kapela momentálně zažívá tvůrčí období, když jsou kluci zavření ve studiu a nahrávají
nové věci. Vydání nového alba je naplánováno na květen 2020. Dočkáme se i společných shows, ta první ve speciálním provedení přijde na festivalu Hip Hop Žije v Bratislavě. Na podzim absolvují turné.

Domů
Sdílet
Diskuse