Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2020 7:23
Čas čtení 0:38
Matej Krajčovič

Maďarská veřejnoprávní média prý potřebují zvláštní povolení k informování o EU, migrantech či Gretě Thunberg

NEWS
Uložit Uložené

Novináři za tímto krokem vidí další omezování svobody tisku.

Server Politico píše o dalším potlačování svobody tisku v Maďarsku. Šéfové státních médií údajně informovali své zaměstnance, že na psaní o politice Evropské unie, krocích jednotlivých organizací zabývajících se lidskými právy nebo dokonce i o švédské aktivistce Gretě Thunberg budou potřebovat speciální povolení.

Editoři podle Politica dostali seznam citlivých témat, která budou muset být předem schválena. Potvrzovat to mají uniklé interní e-maily a není zcela jasné, kdo bude o možnosti pracovat na článcích rozhodovat.

Doporučeno
Greta Thunberg jezdila na kole s Arnoldem Schwarzeneggerem. Nemohl se dočkat, kdy aktivistku představí své dceři Greta Thunberg jezdila na kole s Arnoldem Schwarzeneggerem. Nemohl se dočkat, kdy aktivistku představí své dceři 5. listopadu 2019 20:51

Vůči opatřením, které proti nezávislým médiím zavedla vláda Viktora Orbána, se již v roce 2018 ohradil i Evropský parlament.

Domů
Sdílet
Diskuse