Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2020 12:28
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Manželství pro homosexuální páry zatím nebude. Zatímco jej Sněmovna odkládá, schválilo jej 6 zemí

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Homosexuální dvojice budou muset zase čekat.

Další odklad a další komplikace. Sněmovna České republiky odmítla hlasovat o návrhu zákona na uzavření manželství homosexuálních párů. Informaci zmínil novinář Filip Titlbach na svém Twitteru. Tato problematika už delší dobu Sněmovnu rozděluje na dva tábory. Jeden z nich je návrhu nakloněn, druhý jej odmítá, jelikož je podle něj manželství označení pouze pro vztah mezi mužem a ženou.

Doporučeno
Dvě třetiny Čechů souhlasí s manželstvím homosexuálních párů, tvrdí studie Dvě třetiny Čechů souhlasí s manželstvím homosexuálních párů, tvrdí studie 23. ledna 2020 14:55

„Sněmovna opět odmítla jednat o manželství pro všechny,“ začíná novinářův tweet. „Novela leží poslancům na stole 630 dní. Zatímco se u nás straší rozpadem společnosti, sňatky zoofilů, koncentráky pro heteráky a zákonodárci před problémem zavírají oči, stejnopohlavní manželství mezitím zavedlo šest zemí,“ ukončil svůj komentář. 

Domů
Sdílet
Diskuse