Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2020 16:14
Čas čtení 0:47
Martin Mičuda

Bude nová Dacia Spring nejlevnějším elektromobilem na trhu?

Bude nová Dacia Spring nejlevnějším elektromobilem na trhu?
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://en.media.groupe.renault.com/news/dacia-spring-electric-showcar-the-dacia-electric-revolution-8826-989c5.html" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">renault.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Teritoriem elektrické Dacie bude především město.

Vzhledem ke stále přísnějším emisním normám bylo jen otázkou času, kdy s nějakým elektromobilem vyrukuje i značka Dacia. Stalo se tak právě v době, kdy se měl původně konat autosalon v Ženevě, protože rumunská automobilka nám servíruje svůj první elektromobil – Spring. Ve skutečnosti by mělo jít o převlečený Renault K-ZE, tedy malý a levný elektromobil určený pro čínský trh.

Spring to dává najevo zejména při pohledu z profilu, oba konce si však výrobce levných automobilů přizpůsobil ve smyslu svého současného designového jazyka. Na obou stranách svítí LED technika, která má naznačit příští světelný podpis modelů značky Dacia – obdobně tvarované světla můžeme očekávat v chystané nové generaci populárního Sandera.

Domů
Sdílet
Diskuse