Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2020 10:12
Čas čtení 1:43
Adam Smeták

V Česku je nakaženo už 18 lidí, uvedl Babiš. Po návratu z Itálie musí všichni povinně do karantény pod pokutou 3 miliony

V Česku je nakaženo už 18 lidí, uvedl Babiš. Po návratu z Itálie musí všichni povinně do karantény pod pokutou 3 miliony
Zdroj: TASR/AP Photo/Hadi Mizban
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Další den sledujeme dění kolem koronavirové nákazy v naší republice.

  • V Česku je 18 lidí nakažených koronavirem.
  • Premiér Babiš vyzval občany, aby necestovali kamkoli do Itálie.
  • Za porušení karantény po návratu z Itálie hrozí pokuta až 3 miliony korun.

19:00 – Ukončujeme dnešní živý přenos. 

17:10 – Letecká skupina Smartwings, do které patří i ČSA, zavádí úsporná opatření kvůli koronaviru. Zastavila nábor zaměstnanců, snižuje frekvenci letů a snižuje mzdové náklady. (ČT24)

15:28 – Premiér Andrej Babiš oznámil tři další případy koronaviru. Spolu s oznámením starým půl hodiny jde dohromady o 18 případů. Babiš to oznámil na tiskové konferenci.

15:03 – Andrej Babiš na tiskové konferenci uvedl, že v Česku je koronavirem nakaženo už 15 osob. Nově je po návratu povinné umístění do karantény, za jejíž porušení hrozí pokuta až tři miliony korun. (Deník N)

14:01 – Koronavirem se nakazilo po celém světě už před 100 tisíc lidí. Uvádí to výzkumný web  americké Johns Hopkins University. 

Doporučeno
Interaktivní mapa ti ukáže, jak se šíří koronavirus Interaktivní mapa ti ukáže, jak se šíří koronavirus 27. ledna 2020 7:35

13:02 – Mobilní operátoři rozeslali ve čtvrtek varování na dalších 150 tisíc SIM karet přihlášených v zemích, kde je koronavirus hojně rozšířen. Většinu z nich do Německa. (ČT24)

12:14 – V Bruselu se kvůli koronaviru sešli unijní ministři zdravotnictví. (ČT24)

12:06Praha 7 ruší některé akce kvůli obavám z koronaviru. Konkrétně jde o vzpomínkovou akci Památník ticha, Charitativní bazar Korunka či sdílený showroom Tvorba Store. (Praha 7)

11:55Koronavirus je už i na Slovensku. Projevil se u muže ve věku 52 let, který nikam necestoval. Jeho syn navštívil Benátky, u něj ale virus potvrzen nebyl. Nemocný je hospitalizován v Bratislavě. Uvedl to slovenský premiér Pellegrini na tiskové konferenci. (HN)

10:40 „Žádám zaměstnavatele, aby se postavili k této situaci čelem, uznali zaměstnancům překážku v práci, dali jim plnou mzdu a umožnili jim pracovat na home office, pokud je to možné,“ uvedl český premiér na Twitteru.

Doporučeno
Podcast: Kdo z nás je nejvíce ohrožen koronavirem? Podcast: Kdo z nás je nejvíce ohrožen koronavirem? 4. března 2020 18:22

10:11 – Premiér Andrej Babiš vyzval Čechy, aby necestovali kamkoli do Itálie. Ty, kteří se odtamtud vrací, žádá, aby zůstali 14 dní v karanténě. Reaguje tak na 769 nových případů a 41 nových úmrtí, ke kterým v této zemi došlo v posledních 24 hodinách. 


Česká republika v pátek ráno hlásila už 12 potvrzených případů nákazy koronavirem. Jeden další případ potvrdila soukromá klinika. Všichni nakažení měli spojitost s nedávnou cestou do Itálie, kde momentálně epidemie onemocnění Covid-19 nabírá na obrátkách a vyžádala si tam už 3 858 potvrzených nakažených a 148 mrtvých. V Česku od čtvrtka platí zákaz letů do vybraných míst v Itálii, do Jižní Koreje a Číny. 

Zpět
Sdílet
Diskuse