Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2020 9:15
Čas čtení 1:26
Ondřej Jarůšek

V Česku už je 21 lidí nakažených koronavirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vítej u našeho dnešního živého zpravodajství.

  • Během soboty se koronavirem nakazili další 2 lidé
  • Onemocnění Covid-19 má v Česku celkově 21 osob
  • Řada Čechů ignoruje varování a jedou si užít prázdné italské svahy

20:00 – Končíme živé zpravodajství. 

16:30 – V České republice roste počet nakažených novým druhem koronaviru. V současné době už je země hlásí 21 pacientů.

Andrej Babiš na tiskové konferenci uvedl, že povinná karanténa po příjezdu z Itálie bude platit i pro cizince, kteří v Česku mají trvalý nebo přechodný pobyt. (Novinky.cz)

14:50  – Premiér Andrej Babiš uvedl, že se lidé musí chovat zodpovědně, aby u nás situace nedopadla jako v Itálii. (Novinky.cz)

12:09 – Adam Vojtěch se omluvil lékařce ze soukromé laboratoře, o které řekl, že skončila v karanténě kvůli své nešikovnosti během odběru vzorku od pacienta s nákazou Covid-19. 

„Spletl jsem se a mrzí mě, že jsem paní doktorku vystavil takové negativní publicitě,“ uvedl ministr. (Twitter/Adam Vojtěch)

9:25 – Navzdory upozornění premiéra republiky, aby lidé do Itálie v tuto chvíli vůbec nejezdili, tam řada lidí i přesto odjela. Chtějí si užít prázdné sjezdovky. (Novinky.cz)

9:15 – Dodnes bylo v Česku na koronavirus testováno 594 osob, uvedl to ráno ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na svém Twitteru. Nakažených lidí je u nás zatím stále 19. (Twitter/Adam Vojtěch)

Doporučeno
Koronaviru se snaží využít i lupiči, zloděj v Liberci kradl v roušce Koronaviru se snaží využít i lupiči, zloděj v Liberci kradl v roušce 6. března 2020 18:33

V pátek ráno bylo v České republice potvrzeno 12 případů nákazy novým druhem koronaviru, večer to už bylo 19 lidí. Nejstaršímu pacientovi je 68 let, tím nejmladším je roční kojenec. Pro ty, kteří se vrací z Itálie, která je koronavirem zasažena, platí karanténa, za jejíž porušení hrozí pokuta 3 miliony korun.

Ministr zdravotnictví uvedl, že většina z nově nakažených osob se vrátila právě z Itálie. „Jedna paní se vrátila z Bostonu. Je vidět, že rozhodnutí o karanténě pro lidi, co se vrací z Itálie, bylo správné,“ uvedl ministr.

Zpět
Sdílet
Diskuse