Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2020 9:19
Čas čtení 0:39
Ondřej Jarůšek

Nejvíce cen si z Českého lva odneslo Nabarvené ptáče

FILMY A SERIÁLY ČESKÝ LEV
Uložit Uložené

Film Václava Marhoula ovládl předávání cen.

Sobotní večer se nesl v duchu předávání filmových cen Český lev, které se konalo v pražském Rudolfinu. Největší úspěch zaznamenal snímek Nabarvené ptáče od režiséra Václava Marhoula, které získalo celkově 9 ocenění – mezi nimi nechybí ceny za nejlepší film a režii.

Doporučeno
Během projekce českého filmu Nabarvené ptáče odcházeli diváci ze sálu. Byl na ně příliš explicitní Během projekce českého filmu Nabarvené ptáče odcházeli diváci ze sálu. Byl na ně příliš explicitní 4. září 2019 20:38

„Já vám strašně děkuju, já jsem dnes večer čekal všechno možné, ale tohle jsem nečekal,“ radoval se z prestižního ocenění Marhoul. Jeho film vyhrál také nejlepší kameru, zvuk, střih, masky, filmovou scénografii a kostýmy. Zvítězil také v kategorii nejlepší počin v oblasti audiovize.

Cena pro nejlepšího herce v hlavní roli putovala za Jiřím Schmitzerem za jeho roli ve filmu Staříci, nejlepší herečkou se stala Tereza Ramba z filmu Vlastníci.

Níže si můžeš prohlédnout seznam hlavních vítězů, kompletní výsledky všech kategorií včetně nestatutárních cen najdeš na oficiálních stránkách Českého lva

Hlavní vítězové

Film: Nabarvené ptáče

Režie: Václav Marhoul (Nabarvené ptáče)

Scénář: Jiří Havelka (Vlastníci)

Herec v hlavní roli: Jiří Schmitzer (Staříci)

Herečka v hlavní roli: Tereza Ramba (Vlastníci)

Herec ve vedlejší roli: Ladislav Mrkvička (Staříci)

Herečka ve vedlejší roli: Klára Melíšková (Vlastníci)

Domů
Sdílet
Diskuse