Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2020 12:35
Čas čtení 0:37
Jakub Paulík

Firma s roboty ukradla obličej Arnolda Schwarzeneggera. Ten od nich teď prý žádá 10 milionů dolarů

FILMY A SERIÁLY ARNOLD SCHWARZENEGGER
Uložit Uložené

Škoda, že by si podobného robota mohl dovolit jen málokterý člověk.

Ruská firma Promobot na svého robota využila obličej Arnolda Schwarzeneggera, za což se se slavným hercem dostala do sporu. Právníci rodáka z Rakouska od společnosti za to nyní údajně žádají 10 milionů dolarů a také zisky z prodeje, píše VICE.

Ruská firma reagovala tím, že z webu stáhla tvář Arnolda, kterou zaměnila za Alberta Einsteina. The Moscow Times s odkazem na ruská média ale píše, že k žádné žalobě nedošlo a firma se snaží věc urovnat mimosoudní dohodou. Jisté ale je, že Arnoldovu tvář na svém robotovi jistý čas využívali.

Doporučeno
Život Arnolda Schwarzeneggera: Otec nacista ho týral. Herec mu nepřišel ani na pohřeb Život Arnolda Schwarzeneggera: Otec nacista ho týral. Herec mu nepřišel ani na pohřeb 30. července 2022 12:30

Takzvaný promobot se vzhledem Arnolda sice mluví s anglickým přízvukem, na jaký nejsme u Schwarzeneggera zvyklí, ale podoba je více než zjevná. Neoprávněné použití jeho obličeje je proto ze zákonného hlediska problém.

Speciální promobot podle výrobců napodobuje lidské výrazy obličeje. Dokáže pohybovat očima, obočím či rty. Kromě toho je schopen zodpovědět řadu otázek. Cena je ale pro běžného člověka mírně nedostupná a pohybuje se mezi 25 až 50 tisíc dolary.

Domů
Sdílet
Diskuse