Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2020 13:17
Čas čtení 5:28
Adam Smeták

Zeman počítá s tím, že po návratu z Číny bude v karanténě. Česko má už 61 nakažených

Zeman počítá s tím, že po návratu z Číny bude v karanténě. Česko má už 61 nakažených
Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

I dnes vás živě informujeme o dění v rámci koronavirové nákazy na území Česka.

  • V Česku je 61 pacientů nakažených koronavirem.
  • Vláda oznámila zákaz akcí nad 100 lidí
  • Všechny školy krom mateřských budou uzavřeny do odvolání. Minimálně na dobu 14 dní
  • V karanténě jsou tři poslanci, kteří se vrátili z Itálie 

20:00 – Končíme živé zpravodajství. 

19:57 – Prezident Miloš Zeman počítá s karanténou, která jej čeká po návratu ze summitu v Číně. (Deník N)

❗19:35 – Česko už hlásí 61 nakažených. Informoval o tom ministr zdravotnictví Vojtěch.

19:13 – V Zoo Praha budou kvůli koronaviru uzavřeny všechny pavilony a vnitřní expozice. Opatření platí až do odvolání. (Twitter/Zoo Praha)

18:45 – Nakažených lidí už je 58. Potvrdil to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. 


18:16 – V Česku je už 54 nakažených. Na rádiu Frekvence 1 to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO).

17:57 – V karanténě jsou i tři poslanci. Konkrétně jde o Petra Gazdíka (STAN), Vojtěcha Munzara a Karla Krejza (oba ODS). Všichni se vrátili z Itálie a nemají žádné příznaky, jde o prevenci. (Seznamzprávy)

17:51 – České dráhy se rozhodly vracet peníze za jízdenky pro studenty a žáky. Podrobnější informace v tweetu.

17:25 – Kvůli uzavírce škol zůstane doma podle dat ministerstva asi 1,7 milionu studentů. Takřka milion budou tvořit děti ze základní školy.

17:16 – Předávání cen Anděl se odkládá. Vítězové v jednotlivých kategoriích budou vyhlášeni až po 31. březnu, kdy byla původně akce plánována.

17:14 – Matějská pouť bude v úterý otevřena do 18 hodin. Poté bude z vládního nařízení zavřena až do odvolání.  

❗17:11 – Pardubický kraj má údajně prvního člověka nakaženého koronavirem. Jedná se o staršího muže, který se vrátil z Rakouska. Momentálně se čeká na oficiální diagnózu.

17:04 – Dnešní zápasy hokejové extraligy a první ligy se odehrají dle plánu. Na stadionu nebudou ale přítomni diváci. O dalších zápasech se rozhodne ve středu. (ČT24)

Doporučeno
Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní Velké nic nám připomíná, jak absurdně jsme všichni žili za covidu i nyní 16. března 2023 11:00

16:58 – Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky uveřejnilo odkazy, na kterých najdeš oficiální informace k rozhodnutí o uzavření škol.

16:55 – Plzeňský kraj kvůli začínající epidemii koronaviru představil zrušení některých autobusových spojů a linek MHD, které sloužily především k přepravě studentů. (ČT24)

16:54 – Liberecký kraj zrušil úřední hodiny. Na otázky veřejnosti bude odpovídat pouze přes telefon nebo mail.

16:49 – Kvůli koronavirové nákaze se sešla vláda s opozici u jednoho stolu. Asi půl hodiny spolu debatovali. Podle Babiše budou tato operativní setkání pokračovat. Informovala o tom ministryně financí Alena Schillerová (ANO) na Twitteru.

16:34 – České dráhy se rozhodly k preventivním opatřením kvůli šíření koronaviru. Pracují na intenzivním úklidu a ionizují interiéry svých vozů.

Doporučeno
V Lidlu na Slovensku došlo ke konfliktu mezi prodavačkou a zákaznicí kvůli dezinfekčním mýdlům. Vulgárně si nadávaly a strkaly se V Lidlu na Slovensku došlo ke konfliktu mezi prodavačkou a zákaznicí kvůli dezinfekčním mýdlům. Vulgárně si nadávaly a strkaly se 10. března 2020 12:23

16:32 – Dnešní rozhodnutí vlády vedlo až k trojnásobnému provozu na internetu. Zvýšenou návštěvnost hlásí zpravodajské weby i vyhledávače. (ČT24)

Zpět
Sdílet
Diskuse