Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2020 7:17
Čas čtení 1:23
Dominik Vetrák

The Outsider je pro HBO obrovským hitem. Seriál vidělo více diváků než Temný případ či Watchmen

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

The Outsider sice kvalitou zklamal, přesto přitáhl k televizorům miliony diváků.

The Outsider začal jako vynikající mysteriózní seriál od HBO. Původně šlo o minisérii, ale HBO toto označení změnilo, a tak se teoreticky můžeme dočkat i pokračování. První série zpracovala celou knihu od Stephena Kinga. To ale neznamená, že příběh nemůže pokračovat. Tvůrci si mohou vymyslet vlastní příběh a volně pokračovat v hledání dalších nestvůr a nadpřirozených úkazů.

Následující odstavec bude obsahovat spoilery k poslední části, takže pokud si ji stále neviděl, jednoduše jej přeskoč. Ralph (Ben Mendelsohn) a Holly (Cynthia Erivo) našli „El Cuca“, přičemž Ralph ho podle všeho zabil. Na samém konci se Ralph ptá Holly, co všechno na ně ještě ve světě čeká. Tvůrci si tak nechali otevřené dveře pro případné pokračování. Nemluvě o potitulkové scéně, která měla naznačit, že Holly bude s tajemnou bytostí spojena.

Doporučeno
Recenze: The Outsider Recenze: The Outsider 9. března 2020 16:54

Diváky by nové části určitě potěšily. I přesto, že si seriál neudržel svůj vysoký standard a nakonec byl zklamáním, se na něj pohlíželo docela dobře. A dívalo se na něj opravdu hodně diváků. Podle údajů HBO vidělo finále 2,2 milionu diváků napříč všemi oficiálními platformami. Pro srovnání, finále seriálu Watchmen, což byl jeden z nejlepších seriálů minulého roku (v recenzi od nás dostal 9,5/10), přitáhlo k televizním obrazovkám 1,6 milionu diváků.

Seriál zaujal na stanicích HBO celkem 9 milionů diváků. Variety informuje, že je to nejlepší výsledek pro nový seriál od HBO od dob první série Westworld (prosinec 2016). Porovnat to můžeme s 3. sérií True Detective (Temný případ) (v naší recenzi od nás dostal 9,5/10), kterou dohromady vidělo 8 milionů diváků. Je škoda, že horší seriály přitáhnou více diváků. Někdy stačí, že pracují s levnými a snadno přidatelnými motivy, jakými jsou mysteriózní či hororové prvky.

Zajímavý je i rozdíl v počtu diváků první a poslední části. Debutovou epizodu vidělo 1,2 milionu lidí, zatímco finále už 2,2 milionu. Jde o největší nárůst diváků v porovnání první a poslední epizody první série v rámci všech seriálů od HBO. Nebudeme překvapeni, pokud HBO začne pracovat na pokračování. Nakonec, Holly Gibney (Cynthia Erivo) se objevuje v několika knihách od Stephena Kinga. A určitě by s ní tvořil pár skvělý herec Ben Mendelsohn (detektiv Ralph), bez kterého by někteří první sérii asi nedokoukali.

Domů
Sdílet
Diskuse