Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2020 12:03
Čas čtení 0:42
Vojtěch Vanda

Nejbohatší Číňan se rozhodl pomoci Evropě v boji proti koronaviru. Pošle 1,8 milionů roušek a 100 tisíc souprav s testy

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Miliardář Jack Ma se chystá poslat do Evropy ochranné pomůcky.

Čínský filantrop Jack Ma se rozhodl, že pomůže Evropě v boji proti koronaviru. Na starý kontinent pošle čínský miliardář 1,8 milionů roušek a 100 tisíc souprav s testy na koronavirus. Své rozhodnutí oznámil zakladatel společnosti Alibaba Group přes aplikaci Weibo, což je čínská obdoba Twitteru. S informací přišel web Asia Times.

Doporučeno
Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? 12. března 2020 18:00

Jeho pomoc se má přerozdělit hlavně v nejvíce zasažených státech, kterými jsou Španělsko a hlavně Itálie. Podle Ma jeho pomoc přistane v belgickém Lutychu, odkud se bude posílat dále do Evropy. „Přestože žijeme tisíce kilometrů daleko, budeme závodit s časem s cílem doručit tuto pomoc včas. Abychom pomohli státům, které to nejvíc potřebují, a zvládli situaci společně,“ napsal dle Daily Mailu na web.

Pětapadesátiletý filantrop se vůbec v boji proti koronaviru činí; na začátku měsíce poslal milion roušek skrze jeho charitativní společnosti do Japonska a Jižní Koreji, v lednu zase uvolnil 100 milionů yuanů (asi 332 milionů korun) vědcům na výzkum vakcíny proti zákeřnému viru. Jeho nadace se také nechala slyšet, že na výzkum poskytne Číně nejmodernější výpočetní techniku zadarmo.

Doporučeno
Vláda rozšiřuje povinnou karanténu. Po návratu z těchto 15 zemí musíš zůstat dva týdny v izolaci Vláda rozšiřuje povinnou karanténu. Po návratu z těchto 15 zemí musíš zůstat dva týdny v izolaci 13. března 2020 10:41

Ma je, podle Forbesu, nejbohatším mužem Číny roku 2019. Jeho jmění se odhaduje na 956 miliard korun

Domů
Sdílet
Diskuse