Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2020 10:30
Čas čtení 1:00
Adam Smeták

Američané kvůli pandemii koronaviru ve velkém nakupují zbraně

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Obchody hlásí až desetinásobné prodeje.

Zdá se, že se Američané rozhodli pandemii koronaviru řešit se zbraní v ruce. V reakci na vyhlášení nouzového stavu a šířící se nákazu po celém území USA se násobně zvýšily prodeje zbraní, nábojů a vybavení potřebného k přežití v náročných podmínkách. Informují o tom Buzfeed News.

Novináři oslovili například zakladatele firmy Gladiator Solutions, která nabízí taktické oblečení a neprůstřelné vesty. Ten potvrdil, že se zájem o jeho nabídku výrazně zvýšil. Společnost Bulletproof Zone hlásí navýšení prodejů o 50 až 100 % od začátku koronavirové epidemie. 

Doporučeno
15 otázek ohledně koronaviru, na které potřebuješ znát odpověď 15 otázek ohledně koronaviru, na které potřebuješ znát odpověď 10. března 2020 11:00

„Jsme zaplaveni zákazníky,“ řekla reportérům žena z obchodu RT Smoke N Gun Shop v New Yorku. Podobná slova slyšeli i od majitele společnosti Hyatt Guns ze Severní Karolíny. „Prodáváme spoustu zbraní typu AR-15, které jsou určené k sebeobraně. Navštěvuje nás hodně seniorů. Lidé, kteří se cítí ohrožení, nakupují zbraně.“ 

Podle magazínu Newsweek nakupují zbraně hlavně Asiaté. Chtějí se tak bránit proti vlně rasismu, která se proti nim vzedmula kvůli šířícímu se onemocnění Covid-19, které bylo prvně zaznamenáno na tržišti v Číně. 

Doporučeno
Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? 12. března 2020 18:00

Majitel firmy Arcadia Firearm & Safety reportérům potvrdil, že má desetkrát více zákazníků než obvykle. Jeho obchod sídli v oblasti, která je obývána převážně Asiaty. „Je to šílené. Například 3. a 4. března sem přišlo více než 50 lidí a každý z nich si koupil zbraň. Něco takového není pro můj malý obchod vůbec obvyklé.”

Jejich motivací je strach z napadení. V uplynulých týdnech totiž v USA došlo k řadě bezdůvodným útokům na Asiaty. 

Domů
Sdílet
Diskuse