Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2020 15:42
Čas čtení 0:52
Adam Smeták

Pavla J. odmítli testovat, Babiš jej označil za provokatéra. Ukázalo se, že je nakažen koronavirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Potvrzení jeho nákazy zřejmě vedlo k snížení počtu akreditací pro novináře na tiskové konference.

Novinář a kameraman Pavel J. se stal předmětem nevídané medializace. Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN) jej odmítla testovat na koronavirus a učinila tak až poté, co o jeho případu napsal deník Právo. Andrej Babiš jej označil za provokatéra a celou kauzu za vylhanou. V sobotu večer se ale ukázalo, že je novinář koronavirem opravdu nakažen. Informují o tom Novinky.

Ty uvádí, že případ vzbuzoval vášně už od začátku. Inkriminovaná Pavel J. byl obviňován, že na testy šel s cílem vyvolat skandál. Babiš incident v přímém přenosu České televizi označil za vylhaný a v neděli na Primě novináře označil za provokatéra. 

Zpochybnění se dočkal i ze strany ředitele Ústřední vojenské nemocnice Miroslava Zavorala, který pochyboval o tom, že se setkal s nakaženými osobami. Podle informací Novinek se Pavel J. už nechce k případu vracet a bude se nyní snažit, aby se co nejdříve z choroby Covid-19 vyléčil.  

Doporučeno
Akademie věd ČR uvedla 9 rad, jak si během pandemie koronaviru udržet dobré psychické zdraví Akademie věd ČR uvedla 9 rad, jak si během pandemie koronaviru udržet dobré psychické zdraví 14. března 2020 12:45

V posledních 14 dnech se dostal do kontaktu s řadou lidí pracujících v médií a samozřejmě i s manželkou, která pracuje jako zdravotní sestra. U ní byl test negativní. Kvůli prokázání nemoci jde do karantény asi 10 lidí. I z toho důvodu podle Novinek proběhne dnešní tisková konference bez zástupců některých médií. Vpuštěna bude jen Česká televize, Český rozhlas, ČTK, TV Nova a Prima. 

V době psaní článku bylo otestováno 4 065 osob a u 214 z nich byl pozitivní nález. 

Doporučeno
Aktualizováno: Vláda omezila vstup na tiskové konference jen pro 5 médií. Jde o omezení svobody slova, ozývá se kritika Aktualizováno: Vláda omezila vstup na tiskové konference jen pro 5 médií. Jde o omezení svobody slova, ozývá se kritika 15. března 2020 15:07
Domů
Sdílet
Diskuse