Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2020 18:26
Čas čtení 0:47
Adam Smeták

V Česku jsou prázdné silnice a dálnice. Provoz je téměř nulový, tvrdí Policie ČR

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na minimum klesl i počet dopravních nehod.

Provoz na dálnicích, silnicích I., II. a III. tříd po striktních nařízeních vlády klesl téměř na nulu. Na Twitteru o tom informovala Policie ČR a připojila fotografii prázdné silnice. Kvůli koronaviru je provoz takřka nulový i v obcích a ve větších městech je provoz minimální. Z toho důvodu poklesla i dopravní nehodovost. Navzdory vládnímu zrušení zákazu jízd kamionů o nedělích byl zvýšený provoz kamionové dopravy zaznamenán pouze v Pomezí na Karlovarsku.

Česká vláda v reakci na pandemii koronaviru uzavřela hranice a vyhlásila nouzový stav. Ten jí umožňuje přijímat opatření, která by za běžného stavu nebyla možná. Především tedy opatření omezující svobodu pohybu občanů. Zakázány jsou akce s počtem účastníků nad 30 lidí a uzavřena většina obchodů krom potravin a drogerií. 

Doporučuje se vycházet ven jen v odůvodněných případech (nákup potravin) a neshlukovat se ve větších skupinách. Apeluje se také na to, aby izolováni od ostatních byli zejména senioři, pro něž je koronavirus největší hrozbou.

Doporučeno
Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? 12. března 2020 18:00
Domů
Sdílet
Diskuse