Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Obsah vznikl ve spolupráci se společností Footshop. Obsah článku byl vytvořen redaktorem, ale jde o specifickou formu placené spolupráce.
17. března 2020 20:23
Čas čtení 1:14
Richard Balog

Jak proměnit plastový odpad z oceánů na dobře vypadající obuv? Adidas má odpověď

Jak proměnit plastový odpad z oceánů na dobře vypadající obuv? Adidas má odpověď
Zdroj: adidas
MÓDA
Uložit Uložené

Německý sportovní gigant se znovu spojuje s iniciativou Parley for the Oceans, výsledek je geniální.

Životní prostředí a jeho současný stav se týká nás všech. Dnešním článkem tě sice neplánujeme zasvěcovat do dění okolo globálního oteplování či problému se znečišťováním oceánů, ale ukážeme ti, jak ukázkově s druhým jmenovaným bojuje adidas ve spolupráci s iniciativou zvanou Parley for the Oceans

Už několik sezón nám tato kolaborace přináší úpravy známých siluet z recyklovaného odpadu, který byl sesbírán z různých odlehlých pláži, respektive pobřežních komunit a následně zpracován výše uvedenou neziskovou organizací. Aktuálně se přitom do prodeje dostává turistická obuv Terrex Free Hiker, která neobešla ani Footshop.

Předplať si REFRESHER+ a díky benefitům získej slevu 15 % na nákup produktů ve Footshopu
Doporučeno
Obleč se od hlavy až k patě stylovými kousky značek Stussy, Vans či adidas ve skvělých cenách Obleč se od hlavy až k patě stylovými kousky značek Stussy, Vans či adidas ve skvělých cenách 15. března 2020 11:30

Poměrně nový model, který má ve své rotaci zařazený například i raper Pil C, se může pyšnit nejen funkčností, ale také vskutku povedeným designem vzhledem k tomu, o jaký typ obuvi jde. Přeci jen, při pohledu na většinu kousků určených na turistiku v kamenných prodejnách, by se o atraktivitě dalo polemizovat.

Ako premeniť plastový odpad z oceánov na dobre vyzerajúcu obuv? Značka adidas má odpoveď
Zdroj: adidas

Ako premeniť plastový odpad z oceánov na dobre vyzerajúcu obuv? Adidas má odpoveď
Zdroj: adidas

Samotná bota disponuje nepromokavou úpravou vrchní části a také technologií Primeknit, díky které se dokáže dokonale přizpůsobit každému tvaru chodidla. Co se týče podrážky, designéři v službách německého sportovního giganta se rozhodli využít nejkomfortnější možnou variantu, tedy Boost.

Pokud to shrneme. tak můžeme říci, že jde o perfektního společníka pro lidi vyhledávající nová dobrodružství v prostředí přírody, kterým osud naší Země není lhostejný. Koneckonců, za vše hovoří slova generálního ředitele outdoor sekce adidas Performance Tima Janawaye.

Jsme přesvědčeni, že prostřednictvím sportu máme moc měnit životy a naše nejnovější obuv z kolekce Terrex je toho jasným důkazem.

Těší nás, že na stránkách Footshopu kromě klasické nabídky zmíněné linie, najdeme i hned několik provedení siluety Terrex Free Hiker se svrškem z recyklovaných plastů. Jejich cena se sice pohybuje těsně pod hranicí 5 300 korun, ale můžeš nám věřit, že koupí nového páru neprohloupíš ani po několika sezónách nošení.

adidas x Parley for the Oceans 

Ako premeniť plastový odpad z oceánov na dobre vyzerajúcu obuv? Značka adidas má odpoveď
Zdroj: Footshop

Ako premeniť plastový odpad z oceánov na dobre vyzerajúcu obuv? Značka adidas má odpoveď
Zdroj: Footshop
Domů
Sdílet
Diskuse