Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2020 13:48
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

Musíme si pomáhat: Donatella Versace věnovala více než 5 000 000 korun na boj proti koronaviru

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Známá návrhářka a podnikatelka věnovala nemalou finanční částku, která má pomoci při boji s novým druhem koronaviru.

V době, jako je tato, kdy Českou republiku a většinu dalších zemí po světě sužuje šířící se koronavirus SARS-CoV-2, je vzájemná pomoc a ohleduplnost ještě důležitější než obvykle. Uvědomují si to i některé vlivné světové osobnosti, které pro boj proti nákaze investují nemalé finanční prostředky.

Doporučeno
Lékařka, o které lhal ministr zdravotnictví, vymyslela test na koronavirus. Je zdarma a chtějí ho i v Americe Lékařka, o které lhal ministr zdravotnictví, vymyslela test na koronavirus. Je zdarma a chtějí ho i v Americe 16. března 2020 11:33

Jednou z nich je i známá podnikatelka Donatella Versace, která za tímto účelem věnovala 200 tisíc euro (v přepočtu 5,2 milionu korun). Současná viceprezidentka skupiny Versace a hlavní návrhářka firmy o svém kroku informovala v novém prohlášení, které cituje server WWD

„Je důležité se spojit a podpořit ty, kteří to potřebují a každý den zachraňují životy tisíců lidí. Proto jsme se já a Allegra (dcera Donatelly, pozn. red.) rozhodly věnovat 200 000 euro pro oddělení intenzivní péče nemocnice San Raffaele v Miláně,“ nechala se slyšet 64letá podnikatelka.

Donatella Versace v nedávném vyjádření poděkovala také čínským odborníkům, kteří přijeli do Říma, aby zemi pomohli nákazu zvládnout. Právě v Itálii je totiž nový druh zákeřného koronaviru rozšířený z celé Evropy zdaleka nejvíce„Buďme silní, bojujme společně a hlavně dbejme na své zdraví,“ vyzvala podnikatelka veřejnost.

Doporučeno
Výživová poradkyně Petra: Před koronavirem tě zázvor či vitamín C neochrání Výživová poradkyně Petra: Před koronavirem tě zázvor či vitamín C neochrání 14. března 2020 9:43

Svou trochou do mlýna přispěl i miliardář a zakladatel společnosti Microsoft Bill Gates. Jeho nadace, kterou vlastní společně se svoji manželkou, totiž poskytla lidem ze Seattlu speciální testovací sady, díky kterým by si mohli sami odebrat vzorek. Ten mohou následně poslat do laboratoře, která do několika dnů přinese výsledek.

Domů
Sdílet
Diskuse