Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2020 11:42
Čas čtení 0:38
Vojtěch Vanda

V nemocnici u sv. Anny v Brně leží první člověk s koronavirem, je ve velmi vážném stavu

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jde o muže, který se narodil v roce 1961.

Brněnská nemocnice u sv. Anny, která byla vládou určena jako místo, ve kterém se hospitalizují pacienti nakažení novým koronavirem SARS-CoV-2, má první případ. Jedná se o muže, narozeného v roce 1961. Jeho stav je velmi vážný. Informovala o něm ČT24 na Twitteru.

Doporučeno
Česko má 572 nakažených. Od dnešního dne se nesmí vycházet ven bez roušky či šátku přes ústa Česko má 572 nakažených. Od dnešního dne se nesmí vycházet ven bez roušky či šátku přes ústa 19. března 2020 9:02

Podle Událostí Brno byl muž přivezen z Fakultní nemocnice Brno včera večer. Pacientovi je 59 let. Je ve velmi těžkém stavu, proto musel být napojen na plicní ventilátor. Leží na anesteziologicko-resustcitační klinice.

V České republice s k dnešnímu datu nakazilo 572 lidí novým koronavirem SARS-CoV-2, celkově bylo u nás provedeno 9 402 testů. Dnešním dnem je také vyšel v platnost zákaz chození ven bez zakrytých úst a nosu, přičemž zákaz volného pohybu osob stále platí. Od dnešních 10 do 12 hodin mohli také poprvé v obchodech nakupovat pouze důchodci. Vláda se tak snaží seniory chránit před nákazou.

Domů
Sdílet
Diskuse