Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2020 12:27
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

V brněnské nemocnici jsou další dva pacienti s Covid-19 ve vážném stavu

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Oba jsou napojeni na plicní ventilátor.

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně převzala do péče další dva pacienty ve vážném stavu, kteří bojují se zákeřným onemocněním Covid-19. Oba jsou napojeni na plicní ventilátor. Do brněnské nemocnice byli převezeni z Nemocnice Prostějov. Jedná se o ročníky 1965 a 1959.

Podle ministerstva zdravotnictví stoupl dnes ráno celkový počet lidí nakažených novým druhem koronaviru SARS-CoV-2 na 925. Dosud bylo u nás provedeno 13 704 testů, z onemocnění se zatím vyléčili pouze 4 pacienti.

V České republice v současné době platí zákaz volného pohybu osob, člověk by své bydliště měl opouštět jen v nezbytných případech, například když potřebuje léky nebo potraviny. Vycházet se však smí jen s rouškou, šátkem nebo šálou přes ústa a nos. Za porušení tohoto nařízení už padly pokuty ve výši 10 tisíc korun.

Doporučeno
Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem 20. března 2020 20:05
Domů
Sdílet
Diskuse