Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2020 23:31
Čas čtení 1:25
Adam Smeták

Do Česka dorazilo 12 milionů roušek a 2 miliony respirátorů. Po republice je rozvezou hasiči

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Z nejhoršího jsme venku.

V Pardubicích přistál ukrajinský transportní letoun Antonov An-124 Ruslan. Z města Šen-čen dovezl do České republiky 5 milionů roušek, 2 miliony respirátorů, 200 tisíc rychlotestů, 120 tisíc ochranných obleků a 80 tisíc brýlí. Na letišti jej čekalo 115 vojáků a 27 kusů techniky, nákladní tatry, přepravní a vysokozdvižné vozíky. Převezen bude do nedalekého policejního skladu a následně bude hasičskými jednotkami distribuován po republice. 

Doporučeno
Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem 20. března 2020 20:05

Konkrétně 2,3 milionu roušek bude předáno ministerstvu zdravotnictví pro fakultní nemocnice a  2,9 milionu jich bude distribuováno krajům, které budou zásobovat krajské nemocnice a další zařízení. Další várky zdravotního materiálu by ukrajinská transportní letadla měla dovézt v úterý a pátek. Velkokapacitní letoun si Česko pronajalo od společnosti Antonov Airlines v rámci NATO, se kterým má Ukrajina dojednané využívání těchto letounů dlouhodobě.

Transportní letoun byl v Číně naložen tunami materiálu ručně. Také v Česku vojáci vytvoří při vykládce lidský řetěz. Následně bude převezen do policejní skladu v Opočinku a odtud hasiči ještě během noci rozvážen do krajů.

Pár minut po příletu Antonova přistál na Letišti Václava Havla v Praze také letoun China Eastern, který přivezl 7 milionů roušek. Ty budou vyloženy, odvezeny do skladu v Opočinku a následně distribuovány.

Doporučeno
Nový koronavirus SARS-CoV-2 nebyl vytvořen v laboratoři, prokázali vědci Nový koronavirus SARS-CoV-2 nebyl vytvořen v laboratoři, prokázali vědci 20. března 2020 10:37
CORONAVIRUS CHART
Zpět
Sdílet
Diskuse