Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2020 8:29
Čas čtení 0:42
Viktor Kniš

Po silném zemětřesení v Chorvatsku se rozpadají budovy, zničeny jsou ulice i auta

NEWS
Uložit Uložené

V Chorvatsku byla v neděli ráno dvě zemětřesení, která cítili až v sousedním Slovinsku. První mělo magnitudu 5,4, druhé 4,6.

V neděli ráno v Chorvatsku pocítili obyvatelé země dvě zemětřesení, která byla cítit až v sousedním Slovinsku. První mělo magnitudu 5,4, druhé 4,6 Richterovy stupnice, informuje americký ústav USGS. Na Twitteru se objevily i hrozivé fotografie, které zaznamenávají ničivé následky, které zemětřesení měla. Některé budovy se začaly rozpadat a části fasády zničily nejen ulice, ale i auta.

Nejsilnější otřesy zažili obyvatelé přilehlých oblastí v blízkosti hlavního města Záhřeb, zatím však není známo, zda někdo přišel o život. Škody na majetku budou muset Chorvati vyčíslit během už tak nelehké situace, kdy celý svět řeší pandemii koronaviru.

Po silnom zemetrasení v Chorvátsku sa rozpadávajú budovy a ničia autá aj ulice

Americký ústav zabývající se zemětřeseními zveřejnil i mapu, která zaznamenává, kde bylo epicentrum otřesů. Rozdíl mezi prvním a druhým zemětřesením byl přibližně půl hodiny a nejslabší vlny zasáhly i Slovinsko, resp. území nedaleko maďarských hranic.

Domů
Sdílet
Diskuse