Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2020 14:19
Čas čtení 0:51
Viktor Kniš

Krutý pohled na ulice v Chorvatsku po zemětřesení: Jeden člověk přišel o život, rozpadly se budovy

NEWS CHORVATSKO
Uložit Uložené

Katastrofální situace v souvislosti s nákazou nyní jde stranou, mnozí Chorvaté řeší existenční otázku.

Dnes krátce po šesté hodině ráno nedaleko hlavního města Záhřeb v Chorvatsku byla zaznamenána dvě zemětřesení. První mělo magnitudu 5,4, druhé 4,6 Richterovy stupnice, informuje americký ústav USGS.

Skutečně vážný stav však ukazují až samotné fotografie z místa epicentra zemětřesení. Místní fotí rozpadlé budovy, zničená auta a neprůjezdné ulice. Ze starších budov odpadly obrovské kusy betonu, rozsypaly se komíny a otřesy podle úřadů poškodily i části záhřebské katedrály. Fotografie zaznamenávají polorozpadlé věže, skutečný stav však budou muset zhodnotit statici.

Zatím je známo jen to, že jeden 15letý chlapec přišel o život, další informace budou známy později, úřady však již evidují několik zraněných, píše Express.

Doporučeno
Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir 21. března 2020 13:42
Domů
Sdílet
Diskuse