Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2020 17:48
Čas čtení 0:44
Ondřej Jarůšek

V Česku má koronavirus 1 120 lidí. Hranice mohou zůstat zavřené 2 roky

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo aktuální údaje ohledně koronaviru v Česku.

Počet pacientů opět narostl. Aktuálně je v České republice potvrzeno 1 120 případů nákazy novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. Hranice jednoho tisíce pacientů byla překročena dnes ráno. Celkově u nás bylo dosud provedeno 15 584 testů a z nemoci Covid-19 se vyléčilo 6 lidí. Nejnovější údaje před krátkou chvílí zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví na svých internetových stránkách

Doporučeno
Zhubni doma díky videohrám. Pohybové a rytmické hry ve virtuální realitě pro PlayStation ti propotí tričko do poslední nitky Zhubni doma díky videohrám. Pohybové a rytmické hry ve virtuální realitě pro PlayStation ti propotí tričko do poslední nitky 19. března 2020 10:05

V Česku momentálně platí nouzový stav a podle epidemiologa a náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly by mohly být hranice republiky zavřeny až dva roky. „Cestování do zahraničí nemusí být možné ani v následujícím roce či dvou. Letos bude dovolená zřejmě v tuzemsku,“ řekl dnes v televizním pořadu Otázky Václava Moravce.

V pondělí chce navíc ministr zdravotnictví Adam Vojtěch navrhnout na jednání vlády prodloužení mimořádných opatření do 1. dubna. Platilo by to pro zákaz volného pohybu a uzavření většiny obchodů kromě těch základních.

Doporučeno
Nemá cenu fňukat. Zeptali jsme se známých českých osobností, jak jim nařízení kvůli koronaviru změnila život Nemá cenu fňukat. Zeptali jsme se známých českých osobností, jak jim nařízení kvůli koronaviru změnila život 17. března 2020 20:35

Šéf krizového štábu Prymula dále uvedl, že některá omezení vlády kvůli šířící se nákaze by se mohla začít rozvolňovat až po Velikonocích, přes svátky však ještě budou platit. Kostely tím pádem budou zavřeny.

Co se týče škol, ty by se mohly otevřít na přelomu května a června. Podle Romana Prymuly je omezení školní docházky opatřením, které má být zrušeno až jako jedno z posledních.

Domů
Sdílet
Diskuse