Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2020 13:23
Čas čtení 0:42
Tina Hamarova

Facebook daruje 720 tisíc respirátorů americkým zdravotníkům. Hledá prostředky na další miliony kusů

Facebook daruje 720 tisíc respirátorů americkým zdravotníkům. Hledá prostředky na další miliony kusů
Zdroj: Getty images
NEWS KORONAVIRUS MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Mark Zuckerberg vyhradil respirátory, které měly odložené pro případné požáry v Kalifornii.

Společnost Facebook v čele s Markem Zuckerbergem chce darovat 720 tisíc respirátorů pro americké zdravotníky. Původně je měla v zásobě pro případ, že by se opět objevily ničivé požáry na západním pobřeží USA. Následně chce ve spolupráci se společnostmi jako Apple zajistit více než milion dalších respirátorů či jiných ochranných pomůcek. Zuckerberg to napsal na svém facebookovém účtu.

„Zdravotníci urgentně potřebují více ochranných pomůcek. Abychom pomohli, Facebook daruje 720 tisíc respirátorů... Pracujeme i na tom, abychom zajistili miliony dalších. Doufám, že jste všichni zdraví a v bezpečí, “ píše Mark Zuckerberg.

Už minulý týden Facebook ohlásil, že na vrch news feedu přidá základní informace o koronaviru a všechny novinky, které vydává Světová zdravotnická organizace či místní zdravotnická centra. Sociální síť se chce také více zaměřit na monitorování zpráv či statusů, ve kterých se hovoří o sebepoškozování či sebevraždě z důvodu aktuální pandemie. Lidé jsou totiž v izolaci mnohem citlivější.

Doporučeno
Odborník radí, jak se nezbláznit z domácí izolace a psychicky zvládnout pandemii koronaviru Odborník radí, jak se nezbláznit z domácí izolace a psychicky zvládnout pandemii koronaviru 20. března 2020 9:20

Zuckerberg také potvrdil, že všech 45 000 zaměstnanců Facebooku i on sám, pracují poslední týden z domu, aby předešli šíření koronavirové nákazy.

Domů
Sdílet
Diskuse