Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2020 10:21
Čas čtení 2:22
Richard Balog

Pánská móda a její trendy na nejbližší měsíce. Krok vedle neuděláš denimem ani kůží

Pánská móda a její trendy na nejbližší měsíce. Krok vedle neuděláš denimem ani kůží
Zdroj: Adam Katz Sinding
MÓDA
Uložit Uložené

Letošní jaro a léto sice budou probíhat v omezeném režimu, to ale neznamená, že tvoje outfity mají být nudné či bez nápadu.

Jsi zvědavý/á, jakým směrem se bude ubírat pánská móda v průběhu příštích týdnů a měsíců? V současné situaci ovlivněné nejen výskytem koronaviru, ale také mutací různých stylů, se přesná odpověď hledá poměrně těžko. 

Někteří návrháři či módní odborníci přicházejí již od loňského roku s názorem, že éra streetwearu pomalu, ale jistě umírá, respektive přijde s novou tváří a nejsou daleko od pravdy. Možný obraz nám přinesla například kolekce LV² z rukou Virgila Abloha a NIGA pod záštitou módního domu Louis Vuitton.  

Každopádně, pokud bychom chtěli podat obecnou informaci, tak v kurzu jsou a nadále i budou kousky, které se dají definovat jako pohodlné a volné, mírně bohémské a o něco dospělejší než během předchozích sezón.

Ze šatníku můžeš znovu vytáhnout koženou či denimovou bundu, široké košile a krok vedle neuděláš ani koupí poctivých krejčovských děl.

Doporučeno
Dokáží se reselleři vyrovnat s následky koronaviru? Dokáží se reselleři vyrovnat s následky koronaviru? 27. března 2020 17:41

Poctivé krejčovství je konečně zpět

Pánska móda a jej trendy na najbližšie mesiace. Krok vedľa neurobíš denimom ani kožou
Zdroj: Adam Katz Sinding

Postupný návrat poctivé krejčoviny na přehlídková mola jsme zaznamenali už během sezóny podzim/zima 2019 a plynulý přechod do tenčích materiálů vidíme i v rámci kolekcí určených pro nejbližší týdny. 

Na mysli přitom nemáme pouze klasický oblek v odlišných střizích, ale také lehké kabáty, bundy, košile či komplety sestavené z krátkých kalhot a vrchního dílu. 

Široké spektrum dostupných produktů zahrnuje kousky z jemných tkanin v objemném provedení od francouzského AMI, respektive módního domu Balenciaga, zakomponování proužků v podání Driese Van Notena nebo monogramu Louis Vuitton.

Denim 

Pánske trendy SS 2020
Zdroj: Adam Katz Sinding

Materiál, který se díky svému univerzálnímu využití drží mezi nejžhavějšími módními trendy už dlouhá desetiletí, a to nejen u pánů. Tentokrát přicházejí přední hráči oděvního průmyslu i s jinými kousky, než jsou klasické modré džíny či „trucker“ bunda, kterou považujeme za povinnou výbavu každého šatníku. 

Na pulty prodejen totiž vypouštějí denim v různých barevných úpravách, a to od „raw“ kousků z dílen Bottega Veneta přes hnědé kalhoty Dries Van Noten až po zářivé potisky, které vytáhli ve Versace a Casablance.  

Samozřejmě, krok vedle neuděláš ani kvalitním párem riflí od AMI, Levi's nebo různými japonskými chuťovkami.

Zlatá éra Jimiho Hendrixe 

Pánske trendy SS 2020
Zdroj: Adam Katz Sinding

Pro sezónu jaro/léto 2020 hlásí designéři opětovný návrat do 70. let minulého století, kdy hudebnímu průmyslu veleli Jimi Hendrix či skupina The Rolling Stones. Právě geniální kytarista a Mick Jagger udávali módní trendy plné bohémského života, volných střihů kalhot, psychedelických grafik či bláznivých vzorů. 

Všechny uvedené aspekty v rámci nových kolekcí odprezentovaly přední značky typu Saint Laurent, Amirim, Dries Van Noten, ale také Gucci, které pod taktovkou Alessandra Michele daný styl preferuje delší dobu.

Doporučeno
Doplň svůj šatník o značky, jejichž kousky nepodléhají času a sezónním trendům Doplň svůj šatník o značky, jejichž kousky nepodléhají času a sezónním trendům 21. března 2020 15:30

Kůže ve všech možných podobách

Pánske trendy SS 2020
Zdroj: Adam Katz Sinding

Ikonické motorkářské bundy jsou sice doménou značky Saint Laurent, ale pro letošní jaro a léto se do kůže oděl především italský módní dům Bottega Veneta. Dlouhá léta konzervativní výrobce luxusních oděvů a doplňků pod vedením kreativního ředitele Daniela Leeho nabírá na odvaze a výsledek si ihned získal nejen odbornou, ale také širokou veřejnost, včetně nás. 

Aktuálním trendem nejsou jen klasická černá či hnědá provedení, ale také zvířecí vzory, barvy, a to ať už na bundách, kalhotách, doplňcích nebo botách.

Vzory, Patchwork & Udržitelnost módy

Pánske trendy SS 2020
Zdroj: Adam Katz Sinding

Zdobení, prošívání, háčkování a různé dekorování oděvů není jen symbolem okázalosti, ale i péče, respektive vynalézavosti, která nemá hranice. Důkazem jsou mnohé kousky, které se pyšní štítkem značek BODE, Visvim, KAPITAL a podobných kombinující několik technik, přičemž dbají na udržitelnost, která je v současné situaci oděvního průmyslu více než vítaná. 

Co to znamená pro tebe? Souhra odlišných textilií, vzorů a textur ti přináší desítky možností, co a jakým způsobem nosit. Úvodem můžeš sáhnout po košilích s kostkovaným motivem, které ti již delší dobu leží ve skříni nebo kalhotách s nášivkami či různých patchwork kouscích.

Domů
Sdílet
Diskuse