Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2020 15:09
Čas čtení 1:02
Matej Krajčovič

Skutečnou soutěž zrušili, Formule 1 proto uspořádala online Velkou cenu ve hře F1 2019

SPORT KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Závody F1 nahradily ty v počítačové hře. Proti e-sports hráčům se postavil i brankář Realu Madrid.

Kvůli opatřením proti šíření koronaviru museli organizátoři po celém světě zrušit nebo minimálně odložit desítky velkých sportovních akcí. Týká se to i závodů Formule 1. Sezóna 2020 tak začne nejdříve v červnu, ale závodníci se s nedostatkem práce vypořádali po svém.

Akce na klasických okruzích vystřídaly iniciativy založené na počítačových hrách rFactor a F1 2019

Profesionální piloti zapnuli své počítače, vytáhli herní volanty a s youtubery nebo soutěžícími z e-sports lig se utkali v jedné multiplayerové lobby. Virtuální závody jsi mohl sledovat přes YouTube a Twitch, ale vysílaly je i některé klasické televize, včetně československého Sport 1 a Sport 2.

 

Podle očekávání se v nich lépe dařilo e-sports hráčům, kteří mají ve virtuální F1 2019 ujeto mnohem více než profesionální piloti ve svých skutečných autech.

Malou výjimkou jsou mladíci jako Lando Norris nebo Guanyu Zhou, kteří zas při počítačových simulátorech sedí výrazně častěji než jejich starší konkurenti. Norris má dokonce i vlastní kanál na Twitchi, kde pravidelně streamuje.

Doporučeno
10 podceňovaných seriálů na Netflixu, které tě překvapí 10 podceňovaných seriálů na Netflixu, které tě překvapí 22. března 2020 10:05

Oficiální Bahrain Virtual GP organizovala přímo Formule 1 a lidé kolem jejího e-sports ligy, pár hodin předtím ale jezdili i závody, na které pozvánky rozdával virtuální tým Veloce.

 

K nim se přidal například i aktuální brankář Realu Madrid Thibaut Courtois. Ve světě se aktuálně spekuluje o tom, že rok 2020 by mohl být zatím nejúspěšnějším obdobím pro všechny elektronické sporty a turnaje. 

Televize totiž ještě minimálně pár měsíců nebudou moci vysílat zápasy Premier League ani hokejové NHL a ohrožené jsou také letní olympijské hry. Soupeření přes internet naopak může běžet i v době karantény a na virtuální VC Bahrajnu sis už dokonce mohl vsadit i v některých sázkových kancelářích.

Doporučeno
Nový koronavirus SARS-CoV-2 nebyl vytvořen v laboratoři, prokázali vědci Nový koronavirus SARS-CoV-2 nebyl vytvořen v laboratoři, prokázali vědci 20. března 2020 10:37
Domů
Sdílet
Diskuse