Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2020 14:35
Čas čtení 1:06
Adam Smeták

Vláda se rozhodla pozastavit EET

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Půjde o období po trvání nouzového stavu a následující 3 měsíce.

Vláda České republiky v pondělí pozastavila elektronickou evidenci tržeb (EET) na dobu trvání nouzového stavu a následujících tři měsíce. Žádný poplatník nebude muset evidovat své tržby a tato povinnost nebude nijak kontrolována. Návrh budou ještě v úterý projednávat poslanci. Informaci přinesla Česká televize.

Nový liberační balíček daňových úlev podrobněji rozebrala ministryně financí Alena Schillerová na svém Twitteru. Krom pozastavení EET bude zavedena i možnost zpětně si uplatnit daňovou ztrátu. Plošně se posouvají termíny podání přiznání k dani z nabytí nemovitých věcí do 31. 8. a stát promine červnovou zálohu na daň z příjmů fyzických osob a právnických osob.

K EET doplnila, že nově evidovaní podnikatelé nemusí na finanční úřad pro registraci. Ti stávající zase nemusí řešit technickou podporu či aktualizaci certifikátu. Ztrátu bude možné uplatňovat dva roky nazpět formou dodatečného daňového přiznání. 

V pondělí ráno také vystoupil na tiskové konferenci ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, který představil řešení maturit a přijímacích zkoušek na střední školy. Přijímačky by se měly konat nejméně 14 dní po znovuotevření škol.

Maturity jsou v plánu 21 dní po znovuotevření škol. Pokud půjde ale o datum po 1. 6. 2020, budou maturitní známky určeny z výsledků posledních třech vysvědčení. Jde o legislativní návrh. O přesném řešení se ještě bude rozhodovat.

Doporučeno
Maturity by měly proběhnout 21 dní po znovuotevření škol. Písemné části z češtiny a cizího jazyka se psát nebudou Maturity by měly proběhnout 21 dní po znovuotevření škol. Písemné části z češtiny a cizího jazyka se psát nebudou 23. března 2020 10:17
Domů
Sdílet
Diskuse