Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2020 22:01
Čas čtení 0:34
Vl Mi

Velká Británie zavádí tvrdá opatření v boji proti koronaviru. Lidé mají zůstat doma, policie bude rozdávat pokuty

NEWS BORIS JOHNSON KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Velká Británie se probudila a zavřela obchody.

Zpočátku brala Velká Británie koronavirus na lehkou váhu. Poté, co se začala šířit čísla, že by kvůli nákaze mohly zahynout tisíce Britů, změnil rétoriku i britský premiér Boris Johnson.

V pondělí večer promluvil celému národu. Žádá občany, aby chodili z domu jen tehdy, když potřebují nakoupit nezbytné věci a aby omezili setkávání se s přáteli či rodinou, pokud to je možné.

V Británii s okamžitou platností zavřeli všechny obchody, které neprodávají jen základní potřeby. Lidé mohou chodit ven maximálně ve dvojici, jednou denně do přírody nebo parku, případně si jednou za den zaběhat. Policie má právo lidi pokutovat, pokud nebudou pravidla dodržovat. Zákaz platí i na společenské aktivity mezi které patří svatby či křty. Zavírají také knihovny či dětská hřiště.

Omezení budou neustále kontrolovat. V blízké době se do služby vrátí 7 500 bývalých zaměstnanců zdravotnictví. Všechna opatření platí okamžitě. Pokud to situace dovolí, opatření za tři týdny uvolní.

Domů
Sdílet
Diskuse