Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2020 8:23
Čas čtení 0:50
Ondřej Jarůšek

Covid-19 má v Česku 1 289 lidí. Přivezeno bylo dalších 700 000 roušek a 100 000 respirátorů (Aktualizováno)

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví informoval o aktuálních údajích.

V České republice už je 1 289 potvrzených případů nákazy novým druhem koronaviru SARS-CoV-2, který způsobuje onemocnění Covid-19. Na ranní tiskové konferenci o tom informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. 

Za včerejší den u nás bylo provedeno 2 247 testů, celkově jich bylo provedeno 19 624. V Česku je 51 laboratoří a 45 odběrových míst.

Doporučeno
Řádky nakažlivé jako koronavirus. Kteří rapeři využívají situace a nahrávají milionové tracky o pandemii? Řádky nakažlivé jako koronavirus. Kteří rapeři využívají situace a nahrávají milionové tracky o pandemii? 23. března 2020 19:30

Dosud se u nás z nemoci vyléčilo 7 lidí, jeden pacient onemocnění v neděli večer podlehl. Jednalo se o 95letého muže, který byl hospitalizován v Praze v Nemocnici Na Bulovce. Podle ministra zdravotnictví trpěl i jinými problémy. 

Adam Vojtěch dále uvedl, že hlavní prioritou je v tuto chvíli navýšení testování a mapování kapacit lůžek pro pacienty. Ministerstvo zdravotnictví také připravilo speciální informační systém, který v reálném čase sleduje počet nakažených novým koronavirem. 

V noci na dnešek u nás přistálo letadlo Smartwings, které přivezlo 700 000 roušek a 100 000 respirátorů pro zdravotníky„Díky pomoci hasičů se podařilo náklad rychle naložit do kamionu a odvést do skladu SSHR. Dnes začne distribuce nemocnicím,“ napsal Vojtěch na Twitter.

Doporučeno
Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir 21. března 2020 13:42
Domů
Sdílet
Diskuse