Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2020 21:11
Čas čtení 0:53
Ondřej Jarůšek

V Česku zemřel další člověk nakažený koronavirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví přinesl nové informace.

V  České republice zemřel další člověk, který byl nakažen novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. Na svém twitterovém účtu o tom informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Jednalo se o ženu narozenou v roce 1949, která byl hospitalizována ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

„Měla další zdravotní problémy. Koronavirus u ní zjistili ve VFN. Bohužel se nakazila v rodině,“ uvedl ministr. „Prosím všechny, aby své prarodiče teď nenavštěvovali, nebo vždy s rouškou,“ dodal Vojtěch.

Jedná se tak již o 3. oběť. Tou první se v neděli večer stal 95letý muž, dnes ráno bylo zase potvrzeno úmrtí pacienta ročníku 1975. 

Ministr však kromě této smutné zprávy přinesl i jednu pozitivní. Počet vyléčených pacientů totiž vzrostl na 10. Poslední pacienti se uzdravili v Plzeňském a Ústeckém kraji. 

Celkově bylo v Česku dosud potvrzeno 1 394 případů nákazy. Provedeno u nás bylo 19 624 testů.

Doporučeno
Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir 21. března 2020 13:42
Domů
Sdílet
Diskuse