Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2020 21:32
Čas čtení 0:42
Tímea Krauszová

Slovenský poslanec má doma dceru s podezřením na koronavirus, i tak přišel na schůzi parlamentu

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Porušil povinnou karanténu, hrozí mu pokuta.

Slovenský deník SME informuje o poslanci Národní rady Slovenské republiky Alojzi Baránikovi (SaS), který se včera ještě zúčastnil parlamentní schůze, ale dnes už nepřišel. Ľubomír Vážný (Směr-SD) v plénu informoval, že je u Baraníka důvod k podezření na Covid-19, a proto na schůzi chyběl.

Poslanci po krátké přestávce v jednání pokračovali bez něj, zdá se ale, že Baraníkem se ještě bude zabývat slovenský Úřad pro veřejné zdravotnictví.

Porušil povinnou karanténu

Baránikova dcera se vrátila ze zahraničí, spolu s ní by měla celá domácnost zůstat ve čtrnáctidenní karanténě. Dcera má podle deníku SME i příznaky nemoci Covid-19. Přesto Baránik v pondělí na schůzi přišel, čímž porušil povinnou karanténu. Podle aktuálních slovenských nařízení mu tak hrozí pokuta ve výši 1659 € (asi 45 tisíc korun). Informaci ještě bude KHS prověřovat a budou se jí zabývat.

„Preventivně zůstal doma v karanténě a nezúčastnil se úterního jednání. Zároveň požádal o otestování,“ cituje deník SME stanovisko SaS. Otestovat jej měli už v úterý, pro SME se poslanec vyjádřil, že dokud nepřijdou výsledky testů, zůstane doma. Jeho dcera má prý „neobvyklý symptom“, který by mohl souviset s koronavirem.

Doporučeno
Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem 20. března 2020 20:05
Domů
Sdílet
Diskuse