Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2020 8:49
Čas čtení 0:34
Ondřej Jarůšek

Česko už má 1 497 lidí nakažených koronavirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo nové údaje.

V České republice bylo potvrzeno 1 497 případů nákazy novým druhem koronaviru SARS-CoV-2. Celkově u nás bylo provedeno 22 600 testů, 10 pacientů se vyléčilo a 3 lidé nemoci podlehli. O aktuálních údajích informovalo ministerstvo na svých internetových stránkách.

Doporučeno
Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir Proti koronaviru zřejmě zabírá několik známých léků. Zkouší se Arechin i Remdesivir 21. března 2020 13:42

První pacient nakažený koronavirem zemřel v neděli večer, jednalo se o 95letého muže. Další dva lidé zemřeli včera. Jedním z nich byl pacient narozený v roce 1975, ve večerních hodinách poté ministr zdravotnictví Adam Vojtěch informoval o ženě (ročník 1949), která nemoci také podlehla.

V souvislosti s šířícím se koronavirem se rozhodla česká vláda před pár dny prodloužit dobu trvání všech bezpečnostních opatření. „Veškerá opatření v rámci stavu nouze se prodlužují do 1. dubna a zavedli jsme ještě některá opatření, kterými jsme reagovali na vývoj situace,“ řekl ministr vnitra Jan Hamáček.

Doporučeno
Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem Zahraniční studenti na kolejích ČZU ignorovali zákaz a pořádali party bez roušek. Nakazili se mezi sebou koronavirem 20. března 2020 20:05

V urychleních testování by nově mohla pomoct laboratoř v Olomouci, která bude zvládat otestovat až 1 000 vzorků za den. Jedná se o vůbec největší kapacitu v celé zemi. 

Domů
Sdílet
Diskuse