Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2020 14:07
Čas čtení 0:55
Adam Novosad

Prodejny marihuany a alkoholu musí zůstat otevřené i v době koronaviru. V Kanadě je zařadili mezi nezbytné

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL MARIHUANA
Uložit Uložené

Za oceánem rozhodli, že prodejny marihuany i alkoholu by měly zůstat otevřené v období, kdy kvůli koronaviru zůstávají všechny ostatní provozovny zavřené.

Řada zemí se v reakci na pandemii koronaviru rozhodla zavřít většinu obchodů, barů i restaurací. I v Česku zůstávají otevřeny pouze nezbytné podniky jako prodejny potravin či lékárny. V Kanadě reagovali podobně, jenže mezi provozovny, které musí nutně zůstat otevřené, zařadili i prodejny alkoholu a marihuany. Marihuana se v Kanadě stala legálně dostupnou v polovině října roku 2018.

V provinciích Quebec a Ontario se tvrdý alkohol prodává ve specializovaných obchodech. V běžném supermarketu je dostupné pouze víno a pivo, a tak se provinční vlády rozhodly, že i během karantény by obyvatelé měli mít možnost nakoupit si lihoviny.

V Quebecu zase mezi nezbytné provozovny vláda zařadila i prodejny marihuany. Tento frankofonní region alkohol prodává prostřednictvím obchodů Societe des alcools du Quebec (SAQ), zatímco legální marihuanu si obyvatelé mohou koupit v síti Societe Quebecois du cannabis (SQDC). 

Doporučeno
Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže Test nealko alkoholu ze supermarketu: Suchej únor zvládneš hladce, pokud miluješ víno. Ostatní mohou mít potíže 11. února 2024 8:00

Zájem o marihuanu přitom raketově stoupl i v americkém státě Kalifornie, kde aplikace Weedmaps zaregistrovala nárůst nákupů o 204 procent oproti minulému čtvrtku. 

Mezi nezbytné prodejny byly kromě prodejen alkoholu a marihuany zařazeny i potraviny, restaurace nabízející jídlo na donášku a pokrmy s sebou, taxislužby, zemědělské společnosti či finanční služby.

Doporučeno
Co by ti v zásobách během karantény nemělo chybět? Prohlédni si náš seznam Co by ti v zásobách během karantény nemělo chybět? Prohlédni si náš seznam 25. března 2020 12:25

V Kanadě začínají platit výrazná omezení běžného života kvůli koronaviru od 25. března a trvat by měla minimálně do 13. dubna tohoto roku. Vlády po následujících třech týdnech přezkoumají situaci a zváží, zda bude omezení nutné prodloužit.

Domů
Sdílet
Diskuse