Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2020 18:21
Čas čtení 0:38
Daniel Mikolášik

V Itálii za jeden den zemřelo na koronavirus 683 lidí. Pandemie zatím ani zdaleka není na ústupu

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nejvíce postižená země světa má další nakažené.

Během středy v Itálii ohlásili 5 210 nových pozitivně testovaných pacientů (v úterý 5 249) a 683 mrtvých (v úterý 743). Celkově je v zemi 74 386 nakažených. Vyléčilo se 9 362, z toho 1 036 od úterka. Koronaviru v zemi celkově podlehlo už 7 503 lidí. Zdá se, že virus zatím není na ústupu.

Doporučeno
Co by ti v zásobách během karantény nemělo chybět? Prohlédni si náš seznam Co by ti v zásobách během karantény nemělo chybět? Prohlédni si náš seznam 25. března 2020 12:25

Úmrtnost na koronavirus v Itálii je také daleko vyšší než v Číně, zřejmě je za tím vysoký průměrný věk Italů. Většina (až 99 %) těch, kteří Covid-19 podlehli, měli i jiné závažné onemocnění. Průměrný věk obětí je 79,5 roku. Italský systém zdravotnictví kolabuje, přicházejí totiž i o doktory.

Itálie zakázala od pondělí svým obyvatelům cestovat i v rámci země a zavřela většinu podniků v úsilí potlačit šíření koronaviru. Tamní vláda také zavádí přísnější opatření. Rozhodla se, že infikovaným občanům, kteří nebudou dodržovat karanténu, hrozí trest odnětí svobody až do pěti let.

Těm, kteří sice nemají potvrzený koronavirus, ale i tak nebudou dodržovat karanténu, hrozí mastná pokuta. Ta dosud platila, avšak ve výši zhruba 10 tisíc korun. Nově ji zvýšili až na 80 tisíc korun.

Domů
Sdílet
Diskuse