Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2020 9:33
Čas čtení 3:27
Antonín Havlík

Vietnamci v Česku pomáhají lékařům vařením jídla, vybrali peníze na plicní ventilátor a pro občany šijí roušky zdarma

ZAJÍMAVOSTI ČESKO KORONAVIRUS VIETNAM
Uložit Uložené

Jak pomáhá v dobách koronavirových vietnamská komunita v Česku?

Koronavirová krize ukazuje lidské charaktery. Zatímco někdo se snaží v nouzi zbohatnout, jsou tu naštěstí i tací, kteří nezištně pomáhají. Příkladem toho druhého je vietnamská komunita žijící v Česku, která se spojuje, aby tu pomáhala.

Pochopila, že vzájemná solidarita je v těžkých časech důležitá. Lokální podnikatelé z řad obchodníků, provozovatelů restaurací nebo služeb proto pomáhají. Šijí roušky, vaří jídlo lékařům a dokonce vybírají peníze na plicní ventilátor.

Doporučeno
Vietnamské večerky pomáhají českým záchranářům. Červenými srdíčky nabízí občerstvení zdarma Vietnamské večerky pomáhají českým záchranářům. Červenými srdíčky nabízí občerstvení zdarma 18. března 2020 16:23

Vietnamci v Česku pomáhají lékařům vařením jídla, vybrali peníze na plicní ventilátor, pro občany šijí roušky zdarma
Zdroj: VietUp

Česko považujeme za svůj druhý domov

„Mezi krajany se začaly vybírat peníze na pomoc. Nejdříve nebylo specifikováno, na co přesně. Po diskusi ve vedení Svazu Vietnamců v Ústeckém kraji jsme se rozhodli, že by byl vhodný jako dar plicní ventilátor, kterých je nedostatek,“ uvedla pro REFRESHER Thuy Duong, která se v pomoci také angažuje v rámci Svazu Vietnamců v Ústeckém kraji. 

Domů
Sdílet
Diskuse