Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2020 10:08
Čas čtení 0:37
Antonín Havlík

Fotbalista Michal Sadílek věnoval půl milionu moravské nemocnici a městu v karanténě

SPORT KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Dvacetiletý fotbalista chce pomoct tam, kde je to důležité. Rozhodl se podpořit uzavřené město Uničov a nemocnici v Uherském Hradišti.

Fotbalista Michal Sadílek chtěl pomoci s bojem proti koronaviru a vyzval své příznivce, aby mu poradili, kam by měl poslat nějaké finanční prostředky tak, aby nejúčelněji pomohly. Chtěl podpořit doktory a sestřičky, kteří za zdraví Čechů bojují v první linii.

Nakonec se však, dle svých slov, rozhodl „podle svého srdce“poslal půl milionu korun na Moravu. Oznámil to na svém Twitteru.

Peníze poputují do uzavřeného města Uničov, kam poslal 200 tisíc a do nemocnice v Uherském Hradišti, kde se narodil. Tam dvacetiletý obránce pomohl zbylými 300 tisíci. „Věřím, že tyhle prostředky pomohou k tomu, aby se sehnalo potřebné vybavení pro lidi v první linii a k celkovému uzdravení nás všech,“ říká ve videu. 

Doporučeno
11 českých rapových alb a mixtapů, které utvářely žánr. Poslechni si je během karantény 11 českých rapových alb a mixtapů, které utvářely žánr. Poslechni si je během karantény 25. března 2020 13:30

Jako hráč nizozemského PSV Eindhoven má momentálně individuální plán. Už minulý týden tweetoval o tom, co zrovna prožívá. „Sedím sám ‚doma‘ v Eindhovenu, 1000 kilometrů od svého skutečného domova. Zavedená opatření samozřejmě respektuji, ale člověka to bolí o to víc, že v těchto těžkých časech nemůže být s rodinou.“

Domů
Sdílet
Diskuse