Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2020 12:31
Čas čtení 0:36
Adam Smeták

Živnostníkům, kteří nemohou podnikat, bude vypláceno 15 tisíc korun měsíčně

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Legislativní návrh bude představen v pondělí.

Vláda se dohodla, že podpoří částkou 15 tisíc korun měsíčně osoby samostatně výdělečně činné, kterým kvůli opatřením přijatým kvůli koronavirové pandemii byla způsobena značná újma na podnikání. To jim bylo v některých případech znemožněno. Na tiskové konferenci to uvedla ministryně financí Alena Schillerová

Důvodem je snaha, aby živnostníci krizi za důstojných podmínek přečkali. Příspěvek bude vyplácen do doby, než bude stav ukončen. OSVČ už dříve bylo odpuštěno placení sociálního a zdravotního na půl roku. Kvalifikace k příspěvku pro živnostníky ve výši 15 tisíc korun měsíčně bude mít samozřejmě své podmínky, které budou představeny v pondělí.

Doporučeno
Co by ti v zásobách během karantény nemělo chybět? Prohlédni si náš seznam Co by ti v zásobách během karantény nemělo chybět? Prohlédni si náš seznam 25. března 2020 12:25

V pondělí bude druhá vlna bezúročných úvěrů. Bude i pro mikrofirmy, nebude stanovena hranice. Je možné si žádá o úvěry i o výši 10 tisíc korun. Uvolňuje se režim pro hotely a penziony. Bude možné v těchto kapacitách ubytovávat všechny osoby, které budou požadovat ubytování za účelem výkonu povolání. Případně cizincům do doby opuštění republiky či cizincům s pracovním povolením.

Domů
Sdílet
Diskuse