Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2020 12:30
Čas čtení 0:45
Richard Balog

Kyjev odkrývá apartmán pro mladý pár, kterému dominují šikovná řešení, otevřenost prostor a barevné akcenty

Kyjev odkrývá apartmán pro mladý pár, kterému dominují šikovná řešení, otevřenost prostor a barevné akcenty
Zdroj: Alexey Yanchenkov
KULTURA
Uložit Uložené

Rekonstrukce zvládnutá na jedničku s hvězdičkou.

Jen málokdy v rámci článků věnovaným architektuře či interiérovému designu opouštíme prostředí České republiky. Tentokrát ale uděláme výjimku a alespoň virtuálně se přesuneme na Ukrajinu, konkrétně do města Kyjev. 

Před pár dny nás totiž zaujal apartmán v ulicích ukrajinské metropole, který v průběhu minulého roku prošel rekonstrukcí pod taktovkou tamního ateliéru ater.architects.

Doporučeno
Přes 200 metrů čtverečních luxusu ukrytých v historické budově blízko Vltavy. Bydlení z centra Prahy si zamiluješ Přes 200 metrů čtverečních luxusu ukrytých v historické budově blízko Vltavy. Bydlení z centra Prahy si zamiluješ 18. března 2020 19:35

Tvůrčí tandem ve složení Alexander Ivasov a Yuliya Tkachenko proměnil byt s pracovním názvem „EGR“ k nepoznání, přičemž majitelé (mladý pár) toužili zejména po světlem, respektive minimalistickém bydlení a toho se ve finále i dočkali.

Samotný byt disponuje podlažní plochou o výměře 65 metrů čtverečních, což je podle nás tak akorát pro dvoučlennou rodinu. Díky myšlence propojení všech prostor kromě ložnice, navíc nemovitost získala potřebnou vzdušnost a otevřenost, kterou doplňuje všudypřítomný designérský nábytek či doplňky v příjemných akcentech. 

Ty nejvýrazněji reprezentuje kobaltově modrý závěs umístěný mezi kuchyňskou částí a obývacím pokojem, respektive v ložnici, či růžová látka sedací soupravy. Možná inspirace i pro tebe, jak si ozvláštnit vlastní hnízdečko za poměrně malý finanční obnos. Nyní si už ale vychutnej galerii záběrů od Alexeye Yanchenka a v komentářích se s námi můžeš podělit o tvůj pohled na tuto moderní dokonalost.

Domů
Sdílet
Diskuse