Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2020 18:27
Čas čtení 4:50
Adam Novosad

V New Yorku bojuje s koronavírusom aj lekár, ktorý prežil ebolu. V jedinej nemocnici tam zomrelo 13 ľudí za 24 hodín

V New Yorku bojuje s koronavírusom aj lekár, ktorý prežil ebolu. V jedinej nemocnici tam zomrelo 13 ľudí za 24 hodín
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Americké mesto je na pokraji zrútenia infraštruktúry, pretože tamojšie nemocnice nemajú dostatočnú kapacitu na boj s koronavírusom.

Spojené štáty americké pred dvoma týždňami evidovali iba 1 000 obyvateľov s koronavírusom. Momentálne počet nakazených stúpol na takmer 70-tisíc a nikto neočakáva, že by sa mal nárast v najbližších dňoch výraznejšie spomaliť.

Spojené štáty čoskoro predbehnú Čínu, kde sa prípady spomalili tesne nad hranicou 80-tisíc. Najhoršie postihnutou oblasťou za oceánom je štát New York, kde sa zatiaľ nakazilo cez 30-tisíc ľudí. 

13 mŕtvych za 24 hodín. V New Yorku bojuje s koronavírusom aj lekár, ktorý prežil ebolu
Zdroj: TASR/AP

Radnica zatvára ulice

Od začiatku bolo jasné, že New York bude zasiahnutý najviac, pretože v meste s 9 miliónmi obyvateľov sa navyše ročné premelú milióny turistov z každého kúta sveta. Guvernér štátu Andrew Cuomo nechal pozatvárať všetky obchody a prevádzky okrem tých nevyhnutných, obyvateľom nakázal vychádzať von iba v naliehavých prípadoch.

Domů
Sdílet
Diskuse