Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2020 22:38
Čas čtení 0:46
Adam Novosad

Elon Musk znovu otevře továrnu Tesly, aby se v ní mohly vyrábět plicní ventilátory na boj s koronavirem

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Elon Musk si uvědomuje závažnost situace, a tak otevírá Gigafactory v New Yorku na výrobu plicních ventilátorů.

Elon Musk v současné situaci nezahálí. Před několika dny pomohl americké vládě s dodávkou více než tisíce plicních ventilátorů, které jsou kriticky nezbytné pro boj s koronavirem, a nyní oznámil, že ventilátory začne rovnou vyrábět, informuje Tech Crunch.

Doporučeno
Elon Musk pomohl USA s dodávkou 1 255 plicních ventilátorů. Do nemocnic může poslat i ochranné roušky Elon Musk pomohl USA s dodávkou 1 255 plicních ventilátorů. Do nemocnic může poslat i ochranné roušky 24. března 2020 8:07

Společnost Tesla provozuje továrnu i ve státě New York ve městě Buffalo, avšak v důsledku vládních opatření ji zavřela a její činnost omezila na minimum. Musk ale na Twitteru oznámil, že továrna otevře tak brzy, jak to bude možné, a její část přetransformuje ve výrobnu plicních ventilátorů.

Miliardář prohlásil, že udělá cokoliv bude možné na pomoc obyvatelům New Yorku. Zatím není známo, kdy se továrna podaří znovu otevřít, protože její fungování bude muset podléhat přísným hygienickým požadavkům, ale Musk o úspěšné transformaci bude nepochybně informovat na sociálních sítích.

Spojené státy americké mají v této chvíli k dispozici 160 tisíc ventilátorů rozmístěných v různých částech země a téměř 13 tisíc kusů v národní strategické záloze.

Doporučeno
15 nejlepších postapokalyptických her 15 nejlepších postapokalyptických her 17. ledna 2023 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse