Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2020 13:18
Čas čtení 0:59
Adam Novosad

Supermarket musel vyhodit potraviny za 800 tisíc korun, protože na ně naschvál nakašlala zákaznice

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Spojené státy americké momentálně evidují nejvíce případů na světě, což si jedna zákaznice v supermarketu vyložila po svém.

V době krizové situace způsobené koronavirem se jedna Američanka rozhodla ze žertu nakašlat na několik sekcí potravin v supermarketu, upozornily NBC News.

Případ se stal v americkém státě Pennsylvánie, kde Joe Fasula se svou rodinou provozuje menší síť supermarketů. O to víc ho mrzelo, že kvůli hloupému žertu zmiňované ženy musel nechat vyhodit potraviny v hodnotě kolem 800 tisíc korun, aby zbytečně neriskoval zdraví svých zákazníků.

Doporučeno
Ve Spojených státech hlásí nejvyšší počet nakažených koronavirem na světě. USA předběhly Čínu i Itálii Ve Spojených státech hlásí nejvyšší počet nakažených koronavirem na světě. USA předběhly Čínu i Itálii 27. března 2020 9:54

Svůj hněv popsal v příspěvku na Facebooku, kde zdůraznil, že se stejnou ženou už měla místní komunita v minulosti několik konfliktů. Supermarket pravidelně navštěvuje, aby znepříjemnila život zaměstnancům, a tentokrát jí zřejmě kvůli pandemii koronaviru napadlo, že schválně kašlat na sekci čerstvé zeleniny a ovoce, mléčných výrobků i masa bude skvělým žertem.

***Update **** Our produce department was fully stocked by 2 PM today (Thursday). Thank you to everyone who worked so...

Posted by Gerrity's Supermarket on Wednesday, March 25, 2020

Majitel Joe Fasula vysvětlil, že ženu se z obchodu podařilo vyvést v co nejkratším čase. Zaměstnanci následně po konzultaci s regionálním hygienikem vyhodili všechny potraviny, se kterými žena přišla do styku, a supermarket prošel intenzivní dezinfekcí.

Joe zatím neví, zda mu ztrátu proplatí pojišťovna, ale zřejmě se obejde i bez ní, protože pod příspěvkem se již objevily tisíce podpůrných komentářů i lidí ochotných finančně přispět, aby se takové případy již neopakovaly.

Podnikatel se přitom i v době krize snaží ukazovat zaměstnancům, jak si jich váží. Ještě minulý týden rozhodl o zvýšení platu pro každého pracovníka o jeden dolar na hodinu, což je v momentální situaci plné propouštění obdivuhodným krokem.

Doporučeno
Vietnamci v Česku pomáhají lékařům vařením jídla, vybrali peníze na plicní ventilátor a pro občany šijí roušky zdarma Vietnamci v Česku pomáhají lékařům vařením jídla, vybrali peníze na plicní ventilátor a pro občany šijí roušky zdarma 27. března 2020 9:33
Domů
Sdílet
Diskuse