Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2020 21:14
Čas čtení 0:43
Tímea Krauszová

Superpřenašeč v Indii dostal 40 tisíc lidí do karantény, sám koronaviru podlehl

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Muži bylo 70 let.

V indickém státě Paňdžáb na severozápadě země se do povinné karantény dostalo 40 tisíc lidí. Superpřenašeč, který se odmítl izolovat po návratu z Itálie a Německa, ohrozil lidi ve dvaceti obcích. Sám později na Covid-19 zemřel.

Odmítl zůstat doma

Podle BBC se místním úřadům podařilo vystopovat zdroj pandemie v okolí k sedmdesátiletému kazateli. Muž se vrátil z Evropy a odmítl zůstat doma. Místo toho se krátce před svou smrtí zúčastnil oslav svátku Hola Mohali, který trvá šest dní a průměrně ho za jeden den navštíví až deset tisíc lidí.

Týden po jeho smrti mělo až 19 jeho rodinných příbuzných pozitivní testy na koronavirus. Úředník pro BBC řekl, že už našli alespoň 550 lidí, kteří se zesnulým přišli do přímého kontaktu. Do karantény uzavřeli 15 vesnic v regionu a dalších pět v sousedství.

V Indii je aktuálně omezen pohyb lidí, na ulici mohou jít pouze pro nezbytné nákupy potravin a léků. Ve státě Paňdžáb mají 30 potvrzených případů, v celé zemi 640. Testují však málo a je pravděpodobné, že nakažených lidí je v Indii mnohem více.

Domů
Sdílet
Diskuse